Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
economia
Cinc cooperatives constitueixen l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central

Neix com un espai de trobada i coordinació del sector cooperatiu per impulsar l’economia social en el territori

02/01/2017 Economia

Cinc cooperatives s’han agrupat en l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, un nou espai de trobada i coordinació que neix amb l’aposta clara d’impulsar l’economia social i cooperativa en aquest territori. Aquest és un dels 15 ateneus cooperatius que s’han creat aquest final de desembre a Catalunya en el marc del programa Aracoop a partir d’una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. Les cinc cooperatives que formen part de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central són Gedi i Frescoop, del Bages; SambucusDies d’agost, d’Osona, i L’Arada, del Solsonès. També hi figuren com a entitats col·laboradores Coop 57 i Set-C, a més de diferentsadministracions locals.

Els Ateneus Cooperatius neixen com un espai de trobada, coordinació, aprenentatge, cooperació i transformació social, i com a projectes estratègics per impulsar l’economia social i cooperativa a cada territori. La implicació i col·laboració de les administracions i el sector cooperatiu del territori serà clau en el funcionament dels ateneus per oferir els recursos i serveis necessaris per fer aflorar les potencialitats de l’economia social i cooperativa i crear ocupació estable i de qualitat.

La Generalitat defineix com a ateneu cooperatiu un centre cooperatiu de proximitat que desenvolupa projectes i activitats de foment i promoció de l’economia social. Tot plegat amb la voluntat d’esdevenir un espai referent al territori per a la creació de cooperatives i altres iniciatives d’economia social. Així, els objectius passen per crear espais per a l’enfortiment de l’economia social i cooperativa, afavorir la creació d’empreses de l’economia social i cooperativa, i generar llocs de treball en el marc d’aquestes empreses.

L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central neix amb un pressupost de 191.094 euros. La gestió de l’ateneu anirà a càrrec de l’agrupació de les cinc cooperatives esmentades, que va resultar elegida en el concurs convocat per la Generalitat a finals de novembre.

f) Facilitar eines, recursos i suport necessari per a la creació i transformació en cooperatives i societats laborals destinat a prescriptors i professionals de l’àmbit de les assessories i gestories.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid