En defensa del territori
Cadena humana a la Torre de Fornells de Menorca en defensa de la Reserva Marina
08/01/2017 Territori

Ahir, unes 150 persones es van aplegar a l'antiga torre de defensa de Fornells en defensa dels extraordinaris valors de la reserva marina del nord de Menorca i acabar amb la impunitat dels pescadors furtius. La mobilització, organitzada per Menorquins pel Territori i el GOB, va començar cap a les 10 de matí a les platges de Fornells i va anar anar seguint el litoral. Cap al migdia, els participants van pujar a la torre i van formar una cadena. A continuació es va llegir on manifest reinvindicatiu. 

Aquesta zona marina protegida va ser demanada per petició popular de diverses entitats l'any 1998. Diversos estudis van mostrar que l'evolució de fauna era molt positiva. Però les retallades en els serveis de medi ambient en la passada legislatura, la manca de tramitació efectiva de les multes i la dificultat per una vigilància efectiva, estan fent un efecte cridada al furtivisme.
Gent local i barques de Mallorca estan actuant incomplint les normes de regulació i estan els valors naturals. Cal que la població mostri el seu rebuig a aquestes pràctiques i que les administracions públiques coordinin de manera eficaç la vigilància.