Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Moviment veïnal
Emplacen als grups municipals de Barcelona a assumir les 20 propostes del Poblenou per a la reactivació de l'Eix Pere IV
23/01/2017 Territori

La Taula Eix Pere IV ha presentat aquest dissabte els resultats d'un procés de participació veïnal iniciat amb l'objectiu de co-produir les línies per desenvolupar social i econòmicament l'eix i ha emplaçat a l'Ajuntament de Barcelona i als grups municipals a que els assumeixi.

El context que envolta l'eix Pere IV (carrer amb una llargada de 3,5km) és el d'un dels entorns afectats pel 22@ més deteriorats del Poblenou i de la ciutat. 400 dels 1.000 locals i solars de l'Eix estan buits o abandonats, i només el tram central està a punt d'inaugurar la reforma del seu paviment.

El procés de participació desenvolupat durant el 2016 ha mobilitzat en les seves diverses fases a més de 1.300 persones en la diagnosi i a més de 400 persones en el debat i generació de propostes. Les 20 propostes veïnals per a la reactivació social i econòmica de l'Eix Pere IV s'agrupen en tres eixos d'actuació:

Patrimoni i història com a valor afegit

Unes propostes referides a la reactivació amb usos pel barri d'espais emblemàtics (Can Ricart, passatge Trullàs, La Escocesa i Ca l'Illa), la revisió del catàleg de patrimoni industrial amb criteris històrics i socials, o generar incentius o penalitzacions en la rehabilitació i preservació de façanes i edificis històrics de titularitat privada.

Economia solidària com a oportunitat urbana

Unes propostes referides a la modificació dels usos urbanístics 22@ que promoguin altres usos productius, regulin el monocultiu del turisme (hostaleria i restauració), i incentivin fiscalment la implantació de petit comerç i projectes vinculats a la Economia cooperativa, social i solidària. Així com mesures de bonificació a propietaris que cedeixin espais en desús, per a diverses iniciatives, la construcció d'equipaments necessaris pel veïnat o habitatge públic per garantir l'emancipació del jovent al barri.

Mobilitat per a la cohesió de l'Eix

Unes propostes referides a l'obertura del vial del carrer Pere IV en el tram del Parc del Centre (garantint el manteniment de la mateixa superfície d'àrea verda del parc), i a una mobilitat centrada en el carril bicicleta i el doble carril de circulació d'autobús.

 

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid