Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
refugiats
Torna a Catalunya la sindicalista de la CGT detinguda a Grècia

Estava detinguda per haver intentat ajudar una persona refugiada a arribar a Barcelona

08/12/2016 Drets i Llibertats

Finalment la sindicalista Lola Gutíerrez ha retornat a Catalunya. Ho ha fet en un vol que ha sortit aquest matí de l'aeroport d'Atenes. La decisió de tornar no l'ha pres lliurement, sinó que ha estat deportada pel govern grec. La Lola estava detinguda des del 28 de novembre per haver intentat ajudar una persona refugiada a arribar a Barcelona.

Segons la Directa, el passat dimarts 2 de desembre la jutgessa que portava el cas va decretar llibertat amb càrrecs. Malgrat això, el cap de policia de la comissaria de l'aeroport d'Atenes va emetre un ordre en què es considerava "un perill per la seguretat pública" de l’Estat grec a la sindicalista de la CGT. En conseqüència, la Lola Gutíerrez ha hagut de seguir entre reixes fins al dia d'avui.

Dilluns al matí la CGT va convocar una concentració davant del consulat grec de Barcelona per exigir la posada en llibertat de la seva companya. Així mateix, el Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya va mostrar el seu rebuig amb l’actuació de la policia grega, a qui consideren braç executor de la política criminal de l’Unió Europea vers els refugiats.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid