Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Quan el ‘cas Garganté’ passa a ser ‘cas Guàrdia Urbana’ deixa de ser notícia
07/12/2016 Hemeroteca

Ahir va viure’s una situació inèdita a la Ciutat de la Justícia de Barcelona. El suposat denunciant d’un presumpte delicte, el metge de l’ambulatori Peracamps que hauria estat coaccionat pel regidor de la CUP Josep Garganté, va arribar davant el jutge i va assegurar que ell mai havia formulat aquella denúncia –algunes notícies continuen informant que la va «retirar», el que no és massa exacte- i que pensava que s’havia limitat a oferir una declaració per a una investigació policial.

La notícia és prou sorprenent, ja que deixa moltes preguntes a l’aire, algunes de les quals formulades per Andreu Barnils a Vilaweb:

  1.  Si el metge no havia marcat la casella de denúncia, qui ho havia fet?
  2. Si en realitat sí que havia denunciat i després s’ha desdit –podia haver retirat la denúncia, però no va dir això, va dir que mai l’havia posada- per què no ha dit la veritat?
  3. Podria ser –com assegura la CUP– que una facció de la Guàrdia Urbana ha provat de crear un muntatge contra un regidor electe?
  4. Si durant tot aquest temps no hi ha hagut «cas Garganté», per què s’han omplert tantes notícies i s’hi han dedicat plens municipals específics?

Però en lloc de mirar de resoldre aquestes preguntes, la majoria de mitjans han optat per donar un perfil baix a la cobertura –de les mencions en portada quan va filtrar-se el vídeo de les suposades coaccions s’ha passat a l’extrem de La Vanguardia, on la notícia s’ha de buscar a la secció local– amb la informació justa de l’absolució. També ha canviat el to. El Periódico assenyala avui que es tracta «delicte de coaccions lleus (…) suposadament comès el passat 23 de març». Però en portada, el 8 i 9 d’abril, era molt més taxatiu: «Garganté va intentar que un metge acusés la Guàrdia Urbana» i «Garganté es nega a dimitir després de pressionar un metge».

Amb aquesta absolució sembla que es tanca definitivament el «cas Garganté», però algun dels mitjans que li han donat tanta cobertura durant aquests mesos s’atreviran a obrir el «cas Guàrdia Urbana»? Finalment s’investigaran aspectes tan espinosos com la presumpta infiltració d’elements d’extrema dreta al cos? O la sistemàtica presència policial en els reconeixements mèdics de detinguts, una pràctica que vulnera els protocols de prevenció de la tortura? Unes investigacions que potser podrien evitar un nou «cas Ciutat Morta» en el futur i les posteriors mea culpa periodístics.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Alhora i la CUP
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid