Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Assetjament Sexual
Primeres Jornades sobre Assetjament Sexual de Segon Ordre a Barcelona

19 i 20 de desembre de 2016 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i Facultat de Geografia i Història (UB)

16/12/2016 Gènere
Gairebé dues-centes persones assistiran els propers 19 i 20 de desembres a les primeres Jornades sobre Assetjament Sexual de Segon Ordre, que es duran a terme a Barcelona. Aquestes Jornades comptaran amb la participació d’entitats i personalitats dels diferents àmbits de la societat catalana, així com amb figures reconegudes internacionalment com la Dra. Ruth Milkman, Distinguished Professor a la City University of New York i ex presidenta de l’Associació Americana de Sociologia. La Doctora Milkman fou una de les primeres víctimes en denunciar un cas d’assetjament sexual a les universitats dels Estats Units, la qual cosa marcà un precedent històric que es va materialitzar entre d’altres amb les primeres propostes d’actuació contra l’assetjament sexual aplicades en el primer mandat de Barack Obama.

L’assetjament sexual de segon ordre s’entén a nivell internacional des de l’any 1990 com la pressió social i institucional que pateixen aquelles persones que denuncien casos de violència de gènere i donen suport i es posicionen al costat de les víctimes, per tal de contribuir a transformar aquesta realitat. Malgrat la creixent preocupació social per l’assetjament sexual als diferents espais, el concepte, assetjament sexual de segon ordre segueix sent poc conegut i identificat. És per això que aquestes jornades obriran un espai de debat sense precedents a l’Estat espanyol i construiran a partir de l’àmbit jurídic, periodístic, universitari, social i polític un marc d’anàlisi que promogui la superació d’aquesta desigualtat, de la mateixa manera construiran les bases per tal de crear des de tots els àmbits eines per eradicar-la.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid