repressió
Entitats del País Valencià denuncien les polítiques repressives de Rajoy

Diversos grups polítics valencians han fet públic un manifest titulat "Continuarà Rajoy, continuarà la repressió"

05/12/2016 Drets i Llibertats

L’Assemblea Antirepressiva “El Micalet”, "València Sense Mordassa”, Poble Lliure i altres entitats i organitzacions del País Valencià han fet públic un nou manifest criticant durament la política repressiva i contra les llibertats dels governs presidits per Mariano Rajoy.

Segons els redactors, el nou govern del PP, amb Mariano Rajoy al capdavant gràcies a l’abstenció del PSOE i amb els vots favorables de Ciudadanos i Coalició Canària, continuarà les polítiques de retallades i de repressió, incloent-hi el manteniment de la Llei Mordassa.

També denuncien que l’actual govern avantposarà els beneficis de les corporacions empresarials (companyies elèctriques, de gas, banca...) als drets de la ciutadania a un habitatge i una vida digna o a la solidaritat amb les persones que fugen de la guerra.

El manifest recorda que encara són a la presó el sindicalista Bódalo i el jove activista Alfon, així com les últimes accions repressives al País Valencià contra les activistes defensores dels drets dels animals, els activistes per la Pau i contra l’OTAN, la  judicialització de la política etc.

El nou govern espanyol, continua denunciant el manifest, té una fixació malaltissa amb el País Valencià que segueix sent espoliat any rere any, essent un dels territoris més empobrit per un sistema de finançament injust i sense una fiscalitat pròpia.

Per acabar, els signants reivindiquen una eixida més democràtica: la necessitat d’encetar un procés constituent propi i una amnistia sindical, social i política per a les persones represaliades i empresonades que són considerades com a lluitadores contra una societat injusta.