Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
BTV
Els treballadors acomiadats de BTV avalats pel TSJC demanen la reincorporació immediata

La CUP Capgirem Barcelona considera que és hora de la readmissió i que deixen de recòrrer. Tot i així, la formació farà una pregunta a la Comissió de Presidència de la setmana vinent en què interpel·larà el govern municipal per conèixer si té previst obrir un expedient que “obligui legalment el Consell d’Administració a acatar la sentència”.

06/12/2016 Laboral
Els treballadors acomiadats de BTV avalats pel TSJC demanen la reincorporació immediata Els treballadors acomiadats de BTV avalats pel TSJC demanen la reincorporació immediata
Ahir al migdia, els treballadors acomiadats de BTV van donar a conèixer la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que desestimava el recurs interposat per BTV en contra ells. "La sentència ens avala i ens torna a confirmar com a treballadors d'ICB/BTV. La Justícia ens torna a donar la raó" han explicat els treballadors.

Van argumentar que "Nosaltres som els primers treballadors que vam demandar BTV per cessió il·legal: vam demandar per l’encadenament de contractes temporals durant anys, per permetre l’existència de falsos autònoms, per les pèrdues de cotització a la Seguretat Social i d’antiguitat. Vam demandar per tota la precarietat permesa".

Van guanyar, ara fa un any la sentència del Jutjat Social número 14 de Barcelona, entre altres qüestions els hi reconeixien la seva incorporaració a BTV com a treballadors indefinits.

Malgrat això, el Consell d’Administració de BTV va decidir recórrer la sentència, desestimant el que havien decidit per votació els grups municipals de Barcelona en el Plenari del 27 de novembre del 2015, i ignorant també l'informe jurídic presentat pel mateix Gerent de Recursos de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Linares, en el qual també s'expressava l’acceptació de la sentència tal i com estava.

També van remarcar que fa un any, Qel govern de l'Ajuntament de Barcelona no va actuar amb la contundència que obligava el moment per defensar els drets dels treballadors i les treballadores de la Televisió Pública de Barcelona; i per això ens vam sentir estafats i decebuts: no van defensar la Municipalització que diuen que defensen".

En aquells moments van dipositar la responsabilitat de la decisió al Consell d'Administració de BTV i el Consell també va girar l'esquena als seus treballadors. Un any després, la justícia ha tornat a donar la raó als treballadors. Per això van demanar ahir a la direcció accepti la sentència i no interpossi  cap recurs més.

Readmissió del treballadors i que la direcció de BTV deixi de fer més recursos

Amb aquestes nova sentència, la CUP Capgirem Barcelona presentarà una pregunta a la Comissió de Presidència per a que el govern de BeC i PSC, si el Consell d’administració de BTV planteja presentar recurs al Tribunal Suprem espanyol, presenti un expedient d’obligat compliment legal al Plenari del Consell Municipal per a que no es realitzi recurs i, per tant, la sentència sigui ferma i es readmeti immediatament a les treballadores que van denunciar aquesta il·legalitat laboral realitzada per la Direcció de BTV.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid