Els Mossos desallotgen la Secretaria d'Universitats ocupada pel SEPC

Els estudiants demanen que s'apliqui la rebaixa de taxes que va aprovar el Parlament

02/12/2016 Educació

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat de matinada la seu de la Secretaria d'Universitats i Recerca ocupada ahir al vespre per pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans. L'edifici s'havia ocupat per exigir que es complís el mandat parlamentari de rebaixar un 30% les taxes universitàries.

L'acció interpel·lava directament Oriol Junqueras, màxim responsable de la política universitària de Catalunya, i demanaven un diàleg polític. Tot i així, les úniques persones que han accedit a l'edifici han estat agents dels Mossos d'Esquadra. Segons els estudiants, els agents han entrat amb actitud intimidatòria, esbotzant portes i finestres, i han procedit a desallotjar-los per la força.

 

 

La portaveu del SEPC Mercé Tarés va afirmar a Llibertat.cat que la baixada de taxes "no pot anar en detriment de la qualitat educativa i docent als centres" i que és una qüestió ideològica i de models educatius. "És el seu, privatitzacions i elitisme, versus el nostre, que és un model al servei de les classes populars, de la classe treballadora i de la societat.", deia.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans ha convocat una manifestació estudiantil avui a les 7 del vespre davant la Secretaria d'Universitats i Recerca (Via Laietana 2, Barcelona).