Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
refugiats
Arresten una sindicalista de la CGT per intentar ajudar un refugiat kurd

Aquest matí una vuitantena de persones s'han concentrat davant el consulat grec exigint-ne l'alliberament.

05/12/2016 Drets i Llibertats

El passat diumenge, la companya de la secció sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona, Lola Gutiérrez, va ser empresonada per la policia grega per ajudar a un refugiat kurd a viatjar a Barcelona. Els càrrecs demanats per la policia estan tipificats entre 5 a 10 anys de presó i depenent de l’humor del jutge assignat podria haver quedat en presó provisional fins el judici. Finalment, el jutge ho ha rebaixat a un delicte per ’assistir a una persona extracomunitària a abandonar el país".

La companya va declarar haver actuat com ho ha fet tota la seva vida, “per convicció política i solidaritat”, un cas més en el seu llarg historial en la lluita pels drets socials. Malgrat la rebaixa en la petició de delicte del jutge, la policia grega ha fet servir l’ús de prerrogatives especials i la manté encara entre reixes per considerar-la un ‘perill per l’estat’.

Lola llibertat!

El Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya ha mostrat el seu rebuig amb l’actuació de la policia grega, a qui consideren braç executor de la política criminal de l’Unió Europea vers els refugiats. Així mateix, han exigit l'alliberament immediat de la Lola Gutíerrez. La CGT avisa que, en cas que es vulgui fer un cas exemplaritzant, el sindicat no restarà de braços creuats amb aquest atac contra la solidaritat.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Alhora i la CUP
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid