Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Escola Valenciana
«el valencià necessita la plena capacitació lingüística a les administracions per guarir-se d’anteriors polítiques devastadores»

El proper 15 de desembre la porta del Palau de la Generalitat serà l'escenari de la vuitena concentració #DretsLingüístics. A més, la recollida de signatures en la plataforma ‘Change.org' continua vigent amb l'únic objectiu de demanar a l'Administració la implantació del requisit lingüístic per a desenvolupar el treball de funcionari.

09/12/2016 Llengua

Fa quatre anys Escola Valenciana va crear la seua pròpia Oficina de Drets Lingüístics amb l'objectiu d'assessorar la ciutadania sobre les vulneracions dels seus drets. «La majoria de la gent desconeix el marc jurídic i no denuncia quan ha sigut discriminada per fer ús del valencià, així que nosaltres posem a l'abast de tothom informació sobre els seus drets i al gabinet de Comunicació fem visible els casos de marginació per raó de llengua», ha exposat el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno.

En aquest sentit, Moreno ha expressat la seua satisfacció per la creació de l'Oficina de Drets Lingüístics que ha desenvolupat el Consell: «per fi ens sentim més acompanyats en la defensa dels nostres drets com a valencianoparlants; des de fa molts anys, aquesta tasca ha estat assumida exclusivament per entitats cíviques com Escola Valenciana i, en certa mesura, per alguns ajuntaments. Ara, és una iniciativa molt enriquidora per al conjunt de la ciutadania saber que el govern protegeix el nostre patrimoni: la llengua, i posa tots els mitjans perquè els valencians deixem de patir discriminacions per comunicar-nos en valencià» i ha afegit que «aquest és un gest ben important cap a la normalització de la nostra llengua, a l'igual que el decret d'usos administratius i institucionals de les llengües oficials.» A més, el president d'Escola Valenciana ha oferit a l'executiu de Ximo Puig «tota la nostra experiència per tal de fer realitat l'Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat. Col·laborarem per fert-li arribar casos com els que vam presentar el passat 2 de desembre».

Per a Escola Valenciana és essencial que «tot el funcionariat siga competent en les dues llengües cooficials» perquè «sols així s'ofereix un bon servei a l'usuari i, és clar, es tracta d'una mesura fonamental per revertir les polítiques lingüicides de l'anterior Govern valencià i avançar cap al procés de normalització de la llengua.» Així, l'entitat cívica posà en marxa la campanya ‘Pels nostres Drets Lingüístics' com a estratègia per sensibilitzar el poble valencià sobre la necessitat d'implantar la plena competència lingüística com a requisit per a ser treballador i treballadora de la funció pública. El proper 15 de desembre la porta del Palau de la Generalitat serà l'escenari de la vuitena concentració #DretsLingüístics. A més, la recollida de signatures en la plataforma ‘Change.org' continua vigent amb l'únic objectiu de demanar a l'Administració la implantació del requisit lingüístic per a desenvolupar el treball de funcionari.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid