Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EUA
Una coalició antifeixista guiada per comunistes planta cara al creixent moviment racista a Texas

S'organitzen protestes a Texas per tal "d'espantar els racistes". El grup porta la cara tapada i utilitza simbologia comunista.

25/11/2016 Internacional

El grup anomenat Red Guard Austin ha sacsejat l'estat nord-americà de Texas després de  posicionar-se davant d'una manifestació del moviment racista "White Lives Matter", portant banderes comunistes i fusells, amb la cara tapada i amb una pancarta on es pot llegir "Make Racist Afraid Again" ("Fes que els racistes s'espantin una altra vegada"), parafrasejany el lema de la campanya de Donald Trump, "Make America Great Again" (Fes Amèrica Gran una Altra Vegada).

El col•lectiu vol fer front a les manifestacions racistes que han esdevingut als Estats Unitats després que Donald Trump guanyés les darreres eleccions, atès que consideren que cal assenyalar i combatre el feixisme.

De moment no consten incidents greus, malgrat la seva presència ha posat de manifest la tensió social en aquest país que s'ha agreujat arran de la victòria electoral de Trump.

La coalició antifeixista es va formar com a resposta directa a una protesta planejada per "White Lives Matter," un front neonazi que va anunciar els seus plans de protesta al capitoli de l'estat de Texas, el 19 de novembre de 2016. Els antifeixistes van trepitjar el paviment immediatament, reunint les masses d'Austin a unir-se en una contra-protesta contra aquesta exhibició pública de la supremacia blanca.

La coalició ha servit per arribar a sectors no tan organitzats i que no són tan liberals. Les organitzacions com ara Serve the People - Austin, el Front Estudiantil Revolucionari, l'Aliança Revolucionària de les Persones Trans Contra el Capitalisme (RATPAC, de les sigles en anglès), el Comitè de Solidaritat amb Palestina, i membres del Col·lectiu Socialista d'Austin van ser alguns dels militants més actius a la contraprotesta.

El col•lectiu Red Guard - Austin analitza el creixement del feixisme a Austin i en el conjunt dels Estats Units.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid