Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Educació
El moviment estudiantil convoca una nova jornada de lluita a la UAB

Dijous 17 de novembre se celebraran xerrades, activitats i una manifestació.

09/11/2016 Educació
L’any passat el moviment estudiantil de la UAB va organitzar un referèndum sobre la reforma de graus del 3+2 on l’estudiantat va demostrar que estava en contra de la imposada reforma universitària. Tot i el resultat, l'equip de rectorat va ignorar la posició estudiantil i es va convocar una vaga que va durar 3 dies a la Universitat Autònoma de Barcelona. Més tard, coincidint amb la votació d'una moció presentada per la CUP-Crida Constituent on es demanava una moratòria del 3+2, el moviment estudiantil va caminar des de la UAB fins a les portes del Parlament per demanar-ne l'aprovació. L’any passat el moviment estudiantil va aconseguir paralitzar el 3+2.

Tot i aquesta petita victòria el moviment estudiantil no s'ha aturat i es segueixen organitzant mobilitzacions. La propera serà el proper dijous 17 de novembre en una Jornada de Lluita convocada per la Coordinadora d'Assemblees de Facultat (CAF), SEPC i fins i tot el Consell d'Estudiants. Aquesta unió es justifica per sumar el màxim nombre de forces i exigir dues mesures fonamentals: la rebaixa del 30% de les taxes i la igualtat de preus de màster i grau. 

Durant tot el matí la UAB s'omplirà d’activitats, xerrades, debats i mobilització constant amb aturades de classes. "Tornarem a sortir de les aules per prendre la universitat", diuen els convocants. Desprès, baixaran a la manifestació convocada a les 17:00 a Plaça Universitat.

Els convocants justifiquen la mobilització per les retallades executades tant des de l’Estat Espanyol com des de la Generalitat, que han tingut com a conseqüència l’augment dels preus de les matrícules universitàries, entre elles la pujada de taxes del 66%, i la major mercantilització a la que s’ha exposat mai l’educació.

Podeu trobar més informació a l'esdeveniment de Facebook.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Alhora i la CUP
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid