Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat públioca
Les entitats veïnals de Barcelona denuncien davant el conseller Comín la situació precària dels serveis d'urgències
15/11/2016 Salut

Aquest dimarts al matí les entitats veïnals han lliurat al Conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín, una dura carta en la qual denuncien la situació precària del serveis d'urgències a la ciutat i on demanen la solució del problema amb caràcter urgent.

Text de l'escrit lliurat

A l'atenció d'Antoni Comín i Oliveres, Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya:

Amb aquesta carta els veïns i veïnes de Barcelona volem denunciar i deixar constància de la nostra indignació davant la precària situació dels serveis d’urgències a la ciutat de Barcelona.

Fa molts mesos que patim una greu situació en els serveis d’urgències hospitalaris, que voregen el col·lapse la major part de l’any. Veiem com mes rere mes es produeixen episodis que suposen que centenars de persones visquin situacions de desemparament, amuntegades a passadissos d’alguns dels hospitals de la ciutat sense cap mena d’intimitat, fet que considerem un clar atemptat contra la seva dignitat. No qüestionem l’atenció que es dóna per part del professionals, que considerem bona, encara que dubtem que en les condicions físiques i de saturació en les quals han de treballar sigui l’òptima per garantir la qualitat i seguretat assistencial.

Desconfiem dels plans estacionals i successius “invents” que fins ara s’han dut a terme pels diferents gestors que han passat pel Departament de Salut, CatSalut i el Consorci Sanitari de Barcelona, i que han resultat un fracàs.

Els convidaríem a què, com a mètode experimental, passessin un mínim de 72 hores en una llitera a qualsevol passadís dels hospitals del Mar o de la Vall d'Hebron, amb una bossa de plàstic amb les seves pertinences als peus, sense timbre per demanar ajuda i fent les seves necessitats davant de tothom. Lamentablement, una de les incongruències i llasts del sistema és que aquells que prenen decisions no són usuaris rasos dels serveis públics de salut, ni assumeixen responsabilitats per les decisions incompetents preses.

No volem més estadístiques, ratis o mitjanes, volem acabar amb el patiment de les persones que dia rere dia veuen maltractada la seva dignitat davant la impotència del personal que els ha d’atendre, posant també en perill la seva pròpia salut física i emocional.

La situació dels serveis d’urgències a la ciutat sovint és dramàtica, sobretot en el cas de Vall d’Hebron, l'Hospital del Mar i l'Hospital Clínic. En molts casos mantenen la situació fins al límit, inclús tenint llits d’hospitalització tancats. Creiem, a més, que aquesta situació en breu empitjorarà amb l’arribada del fred i la fase epidèmica de la grip.

No volem més paraules. La situació és el resultat de la insuficiència de recursos i d’una gestió ineficaç demostrada any rere any. Volem fets. Exigim que amb caràcter urgent es donin les instruccions pertinents per solucionar aquest greu problema, la destitució dels gestors incompetents si cal i accions clares que demostrin que estan al servei de les persones i es preocupen de la seva dignitat, seguretat i salut. És el que correspon fer als servidors públics que gestionen allò que és de tots.

Federació d'Associacions de Veïnes i Veïnes de Barcelona (FAVB)

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid