Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
serveis funeraris
La CUP exigirà al ple que es “deixi de fer negoci amb la mort” a Reus

La creació d’una cooperativa d’oficis i serveis i la demanda de dimissió del gerent de Reus Transport Públic, Josep Maria Adserà, són altres propostes de la formació

16/11/2016 Drets i Llibertats

La CUP vol que Reus mantingui el servei funerari públic i s’oposen al que anomenen “negoci de la mort”. Reivindiquen que a Reus, fins fa un any, només hi havia un sol servei funerari i era públic, gestionat directament per Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, i reclamen preservar aquest servei.  Segons Marta Llorens, “el govern no critica la competència  salvatge que suposa el servei privat que ofereix Mémora” que representa una “amenaça” per a tota la ciutadania i que “en un any a la ciutat ja ha obtingut una quota de mercat del 10% que abans oferia el servei públic”, segons assegura la CUP. Malgrat la Llei 2/1997 de 3 d’abril ampari  que el servei funerari s’ha d’oferir en règim de lliure competència, la CUP reivindica que “una gestió directa del servei dóna cabuda a un control eficaç, permet fer tarifes que no busquen el negoci  i permet establir preus segons la renda de cadascú”.

D’altra banda, la Candidatura proposa la creació d’una Cooperativa d’Oficis i Serveis que s’habiliti en diversos espais municipals. L’objectiu de la proposta, segons Edgar Fernández, és crear una base de persones voluntàries que vulguin i puguin col·laborar a oferir coneixement professionals, formació o serveis de forma gratuïta així com posar en contacte les persones que tenen demandes amb les persones que s’han ofert prèviament per “fomentar la cooperació i resoldre necessitats com petites reparacions de casa o oferir classes de llengua sense fer ús dels diners”, ha afirmat el cupaire.

La CUP també demanarà a l’Ajuntament que habiliti els dies 12 d’octubre i el 6 de desembre com a dies laborables. Els treballadors del consistori, segons la formació, podrien treballar o no i, en cas que treballessin, podrien escollir dos dies de festa a posteriori.

Llorens també ha insistit que la CUP espera des del mes de setembre la convocatòria de les juntes generals de Redessa, Reus Mobilitat i Reus Transport Públic per exigir la dimissió del gerent d’aquestes societats, Josep Maria Adserà.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid