Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25N
La CUP-AE de Tortosa demana a la Generalitat que apliqui les lleis que "ells mateixos han aprovat"

També demana al govern de la ciutat que execute el pla d’igualtat aprovat des del 2010

28/11/2016 Gènere

Durant l’acte de la CUP-Alternativa Ecologista de Tortosa celebrat divendres passat a la plaça de l'Àngel sota el lema "Contra les violències masclistes, més prevenció, més igualtat", es va demanar al govern de la generalitat que aplique les lleis que ells mateixos han aprovat i al govern de la ciutat que execute el pla d’igualtat aprovat des del 2010. També es va criticar la partida pressupostària de Tortosa dedicada a polítiques d’igualtat d’oportunitats, només 7000 euros, menys que la partida dedicada a les despeses de protocol de l’ajuntament

La CUP va recordar que són més de 10.000 les denúncies per agressions masclistes en el que va d’any a Catalunya, que són 5 les dones assassinades per violència masclista i que cada 13 hores es denuncia una agressió sexual a una dona. A les Terres de l’Ebre en el que va d’any han hagut 180 denúncies, 94 detencions i 164 dones ateses a les Terres de l’Ebre per violència masclista 8dades de la Conselleria d’Interior)

Núria Rodríguez (militant CUP-Ae Tortosa) va afirmar que "només si acabem amb el masclisme podrem acabar amb les violències masclistes i que per fer-ho, cal actuar en tots els àmbits de la societat, tal i com diuen les lleis catalanes (llei orgànica 5/2008 del dret de les dones a erradicar les violències masclistes i la llei 17/2015 d’igualtat d’oportunitats efectiva de dones i homes). També ha afirmat que malauradament sabem el que cal fer però que no s’està fent, perquè aquestes lleis no s’estan executant".

Segons la CUP, "aquesta manca d’interès polític per acabar amb les desigualtats i violències masclistes, s’ha volgut representar amb un escenari ple de cadires buides. Denunciant així com sovint les dones i les desigualtats que pateixen són invisibilitzades per les institucions i la societat en general. Per manifestar la necessitat d’acabar amb les desigualtats d’oportunitats, les manifestants han fet petar els globus que penjaven de les cadires amb expressions com: objecte sexual, tasques de la llar i la cura, bretxa salarial..."

La CUP-Ae va manifestar la forma voluntat de continuar lluitant des del feminisme. 

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid