Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
13a Festa pel Joc i el Lleure
L’arrencada de la campanya #VolemPlaymobilEnCatalà aplega milers de persones a Barcelona

S'ha reclamat a les administracions públiques més implicació perquè les empreses que produeixen jocs ho facin també en la nostra llengua.

19/11/2016 Llengua

La Plataforma per la Llengua ha reunit unes 9.000 persones aquest dissabte al matí durant la 13a Festa pel Joc i el Lleure en català que s’ha fet al passeig Lluís Companys de Barcelona. Els nens i nenes que hi han passat s’han pintat la cara, han dibuixat, han fet tallers de mandales, de xapes i han pogut participar a la ludoteca entre d’altres activitats. Una de les principals era l’arrencada de la campanya #VolemPlaymobilEnCatalà, que ha despertat interès.

Desenes d’infants han pintat dibuixos que s’han exposat i que, properament, l’ONG del català publicarà a internet i enviarà a l’empresa alemanya per demanar-los que considerin el català com una llengua més de la vintena en la qual etiqueten els seus productes. A més, dos clics de playmobil a tamany humà s’han passejat per la festa i s’han fet moltes fotos amb les persones que hi passejaven, que també s’han aturat a la llufà de 5 metres que aguantava una pancarta amb el missatge ‘Volem playmobil en català’.

El públic ha gaudit d’un matí molt musical a l’escenari de la festa, on la portaveu de la comissió de joc i lleure de la Plataforma per la Llengua, Isabel Romano, ha llegit un manifest i ha reclamat a les administracions públiques més implicació perquè les empreses que produeixen jocs ho facin també en la nostra llengua. També ha causat una bona sensació entre les famílies l’estrena de la cançó ‘Juga, juga!’, que vol esdevenir una referència en el cançoner infantil, que el grup Xiula ha interpretat un parell de vegades per animar a tothom a jugar en català.

Per la 13a Festa del Joc i el Lleure en català també hi han passat diverses personalitats que han conegut de primera ma les activitats i els voluntaris que les estaven fent. És el cas de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, de la directora general de Política Lingüística de la Generalitat, Ester Franquesa, així com representants de la Diputació de Barcelona i de l’Agència Catalana de Consum que, un any més, han donat suport a aquesta acció lúdica, festiva i reivindicativa de la Plataforma per la Llengua que any rere any omple el passeig Lluís Companys de Barcelona.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid