Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
27 i més
Koki Gassiot: “Aquest es un judici polític, se’ns criminalitza per la nostra activitat sindical”

El treballador de PAS de la UAB imputat pel cas ’27 i més’ ha explicat a Cerdanyola com funciona la repressió a l’àmbit universitari.

22/11/2016 Educació
Jordi Gassiot, més conegut com a Koki, va participar en una roda de premsa per donar suport als estudiants que portaven quatre dies tancats al rectorat de la UAB demanant que es complíssin les mocions aprovades al Claustre de la universitat. Per aquest gest, la fiscalia demana que se’l condemni a 11 anys i cinc mesos de presó. A ell, a un professor i a 25 estudiants se’ls acusa de ser una «estructura organitzada» que actua de forma coordinada per actuar contra els serveis públics. Ahir va explicar el seu cas acompanyat de la Mireia Vehí, diputada de la CUP – CC, i el Dani Martí, militant del SEPC, al museu Ca n’Ortadó de Cerdanyola en un acte organitzat per Compromís per Cerdanyola.

Pel Koki, els sindicats no integrats al sistema com la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), on milita, fan nosa. “Defensem les nostres posicions des de la radicalitat democràtica, l'assemblearisme, i l’acció directa quan fa falta. Nosaltres qüestionem els seus privilegis i denunciem el seu autoritarisme. Els fa mal al seu orgull.”, ha dit. En aquesta línia, Gassiot ha anat més lluny i ha assenyalat que se’l persegueix perquè és de la IAC. “Us imagineu què hagués passat si qui hagués participat la roda de premsa fos algú de CCOO o la UGT?”, ha preguntat.

Segons Mireia Vehí, en matèria antirrepresiva la capacitat de resposta des dels carrers és una de les vàlues imprescindibles per anar conquerint espais. Tot i així, ha manifestat la importància de difondre la repressió des de tots els espais, també les institucions. “La CUP – CC intenta ser altaveu de tots els processos repressius que arriben.”, ha dit. En la mateixa línia Jordi Gassiot ha remarcat la importància de les mocions de denunciant el cas 27 i més que s’estan aprovant a molts municipis.

La diputada de la CUP – CC s’ha centrat en el paper del Departament d’Interior en la repressió política. Vehí forma part de la comissió d’Interior del Parlament de Catalunya i diu que des d’allà fan una tasca estrictament fiscalitzadora. “La Conselleria d'Interior és un mur. Dins del cos dels Mossos d'Esquadra hi ha un altre mur que són els sindicats de policia, que actuen amb absolut corporativisme i tenen vincles declarats amb l'extrema dreta.”, ha dit. Per Vehí tot això condueix a un problema polític perquè els cossos policials són inqüestionables políticament. “Us imagineu un mestre que es carrega un nano i aquí no ha passat res?”, ha sentenciat.

Seguint amb el tema de la repressió, en Dani Martí del SEPC ha evidenciat que darrera de la tria dels 25 estudiats imputats hi ha una voluntat política. “Si algú agafa un mapa per veure a quines assemblees anaven els estudiants imputats es veu que estan perfectament repartits entre les 11 assemblees.” Pels expedients policials de la investigació judicial s’ha pogut saber que la seguretat privada de l'Autònoma fa seguiment de de l'activitat d'alguns estudiants mobilitzats. Una de les coses que més preocupa a Martí és que no sigui un mecanisme de quan hi ha un conflicte, sinó que és un procediment absolutament normal.

En Dani Martí té clar que l’objectiu d'aquest seguiment és espantar a aquells que es volen mobilitzar per l'educació pública. “Hi ha una ombra de por al darrera de saber que als companys d'assemblea els estant demanant condemnes de presó.”, diu. Tot i així, ha apuntat que la repressió s'ha d'assumir perquè val la pena per les petites victòries. En la mateixa línia, Mireia Vehí ha fet una crida a seguir amb la lluita estudiantil: “L'educació en aquest país és una de les perles que encara tenim i com l'estan privatitzant lo únic que podem fer és mobilitzar-nos.”

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid