Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pressupostos
JxSí i la CUP presenten una proposició de llei per gravar els actius no productius de persones jurídiques

La proposta vol reduir pràctiques d’evasió i elusió fiscal que consisteixen a traslladar patrimoni personal a estructures societàries

28/11/2016 Economia
Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP-CC han presentat aquest matí una proposició de llei per gravar actius de les empreses que no generen cap activitat econòmica. La proposta té el propòsit de reduir pràctiques d’evasió i elusió fiscal que consisteixen a traslladar patrimoni personal a estructures societàries per ocultar veritables titularitats. A més, incentiva la reinversió dels beneficis en actius més productius i, per tant, més rendibles socialment.

La filosofia de la qual parteix l’impost neix de la voluntat explícita d’augmentar la progressivitat del sistema fiscal català i la seva equitat, centrant la mirada en la redistribució necessària per lluitar contra la desigualtat entre els més rics i els més pobres del nostre país. Aquest és un impost que va en la línia de taxes existents a Noruega o Holanda, i que se centra en l’expressió de riquesa que suposa l’acumulació de béns però exclusivament en el cas que no generin cap productivitat ni benefici social.

En concret, l'impost grava la tinença de quatre tipus d'actius: béns immobles, vehicles de motor igual o superior a 200 cavalls, embarcacions de lleure de vuit metres d’eslora o més, i aeronaus. En tots els casos, es tracta dels béns que no realitzen cap activitat econòmica o servei públic, que es destinen a activitats o usos privats, o que es lloguen als propietaris o socis de l'entitat vinculades als actius. 
La base imposable es calcula de la suma del valor de tots els actius no productius. S’estableix un mínim exempt de 500.000 euros o de 100.000 euros si no incorpora cap immoble. El tipus impositius és progressiu amb un màxim de 1%. L’impost es merita el 30 de juny de cada any.

D'altra banda, la proposició de llei deixa exempts de pagar l'impost les administracions públiques, les representacions diplomàtiques o oficines consulars a Catalunya i els béns de fundacions, ONG i entitats sense ànim de lucre.

L’impost que avui s’entra conjuntament entre Junts pel Sí i la CUP-CC al Parlament de Catalunya forma part del debat obert sobre fiscalitat en el marc del debat de pressupostos 2017, és per això que la idea dels dos grups parlamentaris és que aquesta proposició de llei es tramiti paral·lelament als projectes de llei presentats pel govern de pressupostos i d’acompanyament i es preveu la seva entrada en vigor i recaptació durant aquest 2017, fet que encaixa amb la voluntat d’augmentar el sostre d’ingressos de la Generalitat.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid