Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Banc expropiat
Els Mossos d'Esquadra tornen a desallotjar el Banc Expropiat

Un activista portava vivint d'amagat a dins des de dilluns per complir el termini de 72h necessaris per evitar un desallotjament sense ordre judicial.

30/11/2016 Drets i Llibertats

Agents dels Mossos d'Esquadra han desallotjat l'activista que s'havia amagat dins del Banc Expropiat. Amb una ràdial, els cossos policials han accedit dins del local i n'han tret la persona que era dins, que ha estat identificada però no detinguda. Segons els okupes, el desallotjament s'ha produït de manera il·legal perquè cap jutge no l'havia autoritzat. D'altra banda, la policia catalana ha afirmat a Vilaweb que podien fer el desallotjament.

Aquest migdia els militants del Banc Expropiat de Gràcia han explicat que, per un recurs legal, podia tornar a obrir. El passat diumenge diverses persones van re-okupar el el Banc Expropiat. Aquella mateixa tarda, un dispositiu dels Mossos d’Esquadra van fer fora 18 persones que es trobaven a l’interior del local i, després de tornar a col·locar les xapes que el tanquen, van marxar creient que havien tret a totes les ocupants de l’immoble. Una de les ocupants, però, va aconseguir quedar-se dins el local, on ha constituït la seva nova llar. Així doncs, la policia no va desallotjar el Banc Expropiat, perquè una de les ocupants seguia a dins.

En conseqüència, avui a les 12h ha expirat el termini de 72 hores que tenien els Mossos per considerar la usurpació com a delicte flagrant i executar un desallotjament immediat. La conseqüència de tot plegat és que, segons els okupes, ara només es podia desallotjar amb una ordre judicial, per la qual cosa el propietari hagués hagut de començar un nou procés legal.

Després de tot plegat, els activistes han penjat un missatge a Twitter atacant el paper de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid