jornades anuals Dones Militars
El Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs celebra les seves jornades anuals sobre Dones Militars
10/11/2016 Gènere

El proper 17 de novembre a l'Auditori Blanquerna, a les 17.30 hores de la tarda, el Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs reflexionarà sobre qüestions de pau, gènere i militarisme en les jornades anuals Dones Militars.

Durant la sessió, es debatrà sobre el paper de la dona en les estructures militars i en els conflictes armats, fent un repàs als diferents rols que poden exercir. També s'analitzarà des d'un enfocament feminista com el patriarcat és causa i conseqüència de la violència militar que apareix a les zones de conflicte armat, en les estructures militars i en la societat.

És el militarisme una derivada més del patriarcat que legitima i perpetua la violència contra la dona? Per donar resposta a aquesta qüestió i a moltes més sobre gènere i militarisme, la sessió comptarà amb dues taules rodones:

La qüestió de gènere en l'Exèrcit Español, que tindrà lloc a les 18.00 hores amb la participació de Julio Rodríguez –cap de l'Estat Major de Defensa durant el període 2008-2011 i general de l'aire fins a 2015- i María de Lluc Bagur -investigadora del Centre d'Estudis per la Paz JM Delàs-. La taula serà moderada per Gemma Amorós, investigadora del Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs.

Els rols de la dona en els conflictes armats, que serà a les 19.30 hores de la tarda amb la intervenció de Nora Miralles -investigadora Centre Delàs d'Estudis per la Pau i periodista-, María Villellas -Women's International League for Peace and Freedom (WILPF) i investigadora de la Escola de Cultura de Pau-, Yanira Restrepo –ex miliciana del M19 a Colòmbia-, Alba Sotorra -realitzadora i productora de documentals sobre Orient Mitjà i Unitats de Defensa de les Dones Kurdes- i Montserrat Cervera -activista feminista i integrant de Dones x Dones i Dones de Negre-. Aquesta sessió serà moderada per Pamela Urrutia, Women's International League for Peace and Freedom (WILPF) i investigadora de la Escola de Cultura de Pau.