Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
jornades anuals Dones Militars
El Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs celebra les seves jornades anuals sobre Dones Militars
10/11/2016 Gènere

El proper 17 de novembre a l'Auditori Blanquerna, a les 17.30 hores de la tarda, el Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs reflexionarà sobre qüestions de pau, gènere i militarisme en les jornades anuals Dones Militars.

Durant la sessió, es debatrà sobre el paper de la dona en les estructures militars i en els conflictes armats, fent un repàs als diferents rols que poden exercir. També s'analitzarà des d'un enfocament feminista com el patriarcat és causa i conseqüència de la violència militar que apareix a les zones de conflicte armat, en les estructures militars i en la societat.

És el militarisme una derivada més del patriarcat que legitima i perpetua la violència contra la dona? Per donar resposta a aquesta qüestió i a moltes més sobre gènere i militarisme, la sessió comptarà amb dues taules rodones:

La qüestió de gènere en l'Exèrcit Español, que tindrà lloc a les 18.00 hores amb la participació de Julio Rodríguez –cap de l'Estat Major de Defensa durant el període 2008-2011 i general de l'aire fins a 2015- i María de Lluc Bagur -investigadora del Centre d'Estudis per la Paz JM Delàs-. La taula serà moderada per Gemma Amorós, investigadora del Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs.

Els rols de la dona en els conflictes armats, que serà a les 19.30 hores de la tarda amb la intervenció de Nora Miralles -investigadora Centre Delàs d'Estudis per la Pau i periodista-, María Villellas -Women's International League for Peace and Freedom (WILPF) i investigadora de la Escola de Cultura de Pau-, Yanira Restrepo –ex miliciana del M19 a Colòmbia-, Alba Sotorra -realitzadora i productora de documentals sobre Orient Mitjà i Unitats de Defensa de les Dones Kurdes- i Montserrat Cervera -activista feminista i integrant de Dones x Dones i Dones de Negre-. Aquesta sessió serà moderada per Pamela Urrutia, Women's International League for Peace and Freedom (WILPF) i investigadora de la Escola de Cultura de Pau.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid