Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25N
Cau de Llunes denuncia que la Guàrdia Urbana de Tarragona hagi llegit el manifest del 25N
25/11/2016 Gènere
Cau de Llunes Cau de Llunes

L'organització Cau de Llunes de Tarragona ha manifestat el seu rebuig a què hagi estat la Guàrdia Urbana de Tarragona protagonista de la lectura del manifest institucional en commemoració del 25N. "Un cos policial de què tenim molts exemples de casos de mala praxi a l'hora de socórrer o ajudar dones que han estat assetjades pel carrer. Un cos policial que sembla no conèixer la campanya de prevenció de conductes sexistes en l'oci (Respecta'm) de l'Ajuntament pel que treballen, ja de per si prou esquàlid" ha puntualitzat.

Per a l'organització feminista, la Guàrdia Urbana de Tarragona és "un cos policial que cosifica i menysprea les ciutadanes; cos que dona el seu suport als agents que han anat a judici, recentment, per interrompre violentament a una acció feminista pacífica que denunciava aquesta mateixa violència masclista que avui deien rebutjaven públicament".

En aquesta línia, Cau de Llunes ha assenyalat que  "la lluita contra la violència masclista no consisteix només, a participar d'aquests actes polítics i institucionals, i que el seu deure és donar resposta als problemes quan les dones els demanen suport".

També ha demant que "és urgent i imprescindible que els cossos policials tinguin formació actualitzada i adequada envers la violència estructural que patim les dones".

Acte institucional

Com cada 25 de novembre, l'Ajuntament de Tarragona ha fet un acte institucional a les 12 h del migdia per commemorar el dia en contra de la violència masclista. En aquest acte hi han participat representants dels partits polítics, alguns sindicats i la ciutadania. La lectura del manifest coral ha anat a càrrec de dues mossos d'esquadra i d'un cap de la Guàrdia Urbana de Tarragona

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid