Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Moviment veïnal
Aturen autobusos turístics a Barcelona per protestar contra el turisme massiu
28/11/2016 Drets i Llibertats

L'Assemblea de Barris de Barcelona per un Turisme Sostenible (ABTS) va promoure dissabte passat una acció sorpresa amb l'aturada de diversos autobusos turístics de manera simultània en indrets de molta afluència durant mitja hora. Ho van fer per denunciar les injustícies del model econòmic i turístic de Barcelona.

L'acció es va realitzar a Poblenou, Sagrada Família, Gràcia, Laietana, Colom i Plaça d’Espanya, ja que representa, per part de l'ABTS, "la necessitat d'aturar el turisme massiu i de canviar el model de ciutat, davant la incapacitat o la manca d'intenció de les administracions en aquest sentit".

L'entitat veïnal considera que el "creixement desmesurat i el monocultiu del turisme afecten de manera greu les persones que vivim a la ciutat, a través de l'especulació immobiliària, la substitució dels comerços de proximitat per grans cadenes, la gentrificació, la precarietat laboral, la privatització dels espais comuns, la saturació del transport públic i la destrucció de la cultura popular. Aquests processos no succeeixen de manera gratuïta, sinó perquè existeix una activitat empresarial i unes polítiques institucionals enfocades a construir les infraestructures i la imatge necessàries per convertir la ciutat en una fàbrica de turistes, enriquint unes poques butxaques a costa de destruir el teixit veïnal".

Veuen en els autobusos turístics "la cirereta del pastís d'aquesta indústria, però representen molts dels trets del tipus de ciutat a la qual l'actual model ens està conduint".

Per a l'ABTS "els busos turístics de TMB són un clar exemple d'un servei públic d'ús exclusiu per a turistes; mentrestant, es tanquen línies com la 37 o la 91, incomunicant encara més la Zona Franca o La Bordeta. La inversió pública en turisme, ja sigui en autobusos, en publicitat o en noves dàrsenes per a creuers, persegueix una única finalitat en una ciutat que ja supera la seva capacitat de càrrega: el benefici de l'empresariat turístic".

A més a més, apunta l'Assemblea que "són un exponent de com Barcelona s'ha convertit en un museu, en un parc temàtic. La ciutat queda convertida en un mer aparador buit de contingut on es mostra una cultura banalitzada composada únicament per allò que pot vendre's. La cultura dels barris és rica i sòlida, però està amenaçada per la pressió especulativa. A les zones més turístiques les veïnes som ja una espècie en perill d'extinció, i en les menys afectades els impactes són cada vegada més evidents".

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid