Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Veten la promoció del català per a jutges i fiscals amb l'abstenció col·laboracionista del PSOE

La proposició al Congrés espanyol demanava "el desenvolupament d'un pla per fomentar i promocionar entre jutges, fiscals i la resta d'actors judicials el coneixement i el respecte dels drets lingüístics de les persones"

24/10/2016 Llengua
Veten la promoció del català per a jutges i fiscals amb l'abstenció col·laboracionista del PSOE Veten la promoció del català per a jutges i fiscals amb l'abstenció col·laboracionista del PSOE

Una altra vegada el Congrés dels Diputats espanyol ha rebutjat que el coneixement del català sigui un requisit per als jutges i els fiscals que exerceixen a Comunitat Autònoma de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. 

La proposició al Congrés espanyol ha estat rebutjada amb els vots del PP i Ciudadanos i l'abstenció del PSOE, que amb aquest posicionament anuncia l'entrega col·laboracionista i incondicional amb el govern de Mariano Rajoy. Aquesta votació també trunca la possibilitat que l'eusker i el gallec es puguin fer serveri als àmbits judicials bascos i gallecs.

La proposició no de llei havia estat presentada pel diputat d’En Comú Podem Jaume Moya, i entre altres reclamava "el desenvolupament d'un pla per fomentar i promocionar entre jutges, fiscals i la resta d'actors judicials el coneixement i el respecte dels drets lingüístics de les persones d'aquells territoris amb diferents llengües oficials, i la modificació de la legislació necessària per fixar com a requisit per a magistrats, jutges, fiscals i lletrats de l'Administració de Justícia, aquestes llengües."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid