Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Festa popular a Ciutat Vella de Barcelona per reivindicar el Borsí com a espai veïnal

Es durà a terme la presentació de la plataforma veïnal El Borsí Per Al Barri 

20/10/2016 Drets i Llibertats

El veïnat del Barri Gòtic, agrupat dins la plataforma veïnal ElBorsí per al Barri ha organitzat el proper divendres 21 d'octubre a les 17 hores a la plaça de la Verònica una festa popular per presentar la plataforma, reivindicant que l'edifici del Borsí (c/Avinyó, 23) sigui rehabilitat i convertit en un espai veïnal amb la creació, difusió, promoció i experimentació de les arts com a eix vertebrador i que inclogui també el casal de joves autogestionat del Barri Gòtic.

La plataforma ha denunciat la manca d’equipaments públics de referència i proximitat propis, i la falta d’espais públics convivencials al barri a causa de la pressió turística i tematització de l’espai urbà que reverteix negativament a tots els veïns i veïnes i especialment al col·lectiu juvenil. Aquesta realitat, diuen, redueix les possibilitats de fer-hi vida cultural i relacional, expulsant els seus veïns i veïnes a la recerca d’altres barris més habitables. La conseqüència més greu de tot això, asseguren, és la fuga de joves que, si no s'atura, farà que desaparegui el veïnat en pocs anys.

El veïnat veu en el Borsí una oportunitat per revertir aquesta situació ja que es troba al cor del Barri Gòtic i, per tant, la seva recuperació i les activitats que s’hi duguessin a terme el dotarien d’un espai que possibilitaria l'intercanvi generacional per omplir de sentit i significat i donar resposta a les necessitats del barri.

En aquesta línia, els veïns demanen a la Generalitat i Ajuntament que moguin fitxa i escoltin les seves reivindicacions per evitar que l'edifici entri al joc especulatiu que pateix el barri.

A la festa organitzada per aquest divendres, hi haurà diverses activitats que consistiran en una xocolatada popular, actuacions musicals, de màgia, poesia i arts plàstiques a més de parlaments i un mur obert on tothom qui vulgui podrà escriure propostes i idees per omplir l'edifici de contingut.

D'altra banda, S'ha obert un formulari per recollir adhesions al manifest, com a persones individuals o com a entitat o col·lectiu a la direcció: https://elborsipelbarri.wordpress.com/manifest/adhesions/

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid