Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Gènere
La transsexualitat ja no serà considerada com a trastorn al País Valencià
22/10/2016 Gènere

El ple del Consell valencià ha aprovat aquest divendres el projecte de Llei integral del reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere. El text regula els drets de les persones transsexuals en educació, sanitat o administració. Transsexualitat com a expressió de la diversitat humana és la definició que recull el text, segons informa dBalears.

El projecte de llei garanteix les persones transsexuals menors d'edat tractaments de bloqueig hormonals a l'inici de la pubertat. El text també fa referència a la protecció en el cas de persones transsexuals joves, majors, dependents o amb diversitat funcional.

En matèria educativa, la Generalitat promourà el respecte i la protecció del dret a la identitat i l'expressió de gènere.
En el terreny laboral, entre d'altres, el col·lectiu de persones transsexuals s'incorpora amb els que tenen més dificultat per accedir a una ocupació. Formació, orientació i inserció laboral és el compromís que recull el projecte de Llei d'Identitat de gènere.

Àlec, coordinador del col·lectiu de Lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, LAMBDA de València; ha explicat a la ràdio Ona Mediterrània que des del setembre del 2015 es posà en marxa aquesta lluita pel dret de les persones transsexuals, juntament amb altres col·lectius que també lluiten pels drets d'aquest col·lectiu i amb associacions de pares i mares amb fills transsexuals.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid