Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Aigua
La CUP de Tàrrega exigeix que l'aigua sigui regulada com una taxa

Considera que s'han descuidat el mecanismes per fiscalitzar i controlar el servei que gestiona tot el cicle de l'aigua i demanen més transparència i responsabilitat a l'equip de govern

27/10/2016 Política

La CUP Tàrrega recorda que la gestió de l'aigua, del clavegueram i les aigües residuals formen part del cicle integral de l'aigua i que a Tàrrega està externalitzada a l'empresa Sorea fins l'any 2024. Creuen incongruent que el clavegueram es reguli mitjançant una taxa i l'aigua mitjançant un preu públic. Afirmen que ambdós serveis haurien d'estar regulats mitjançant una taxa i no mitjançant preus públics.

En aquest sentit afirmen que «els preus regulats mitjançant una taxa no poden ser més elevats que el preu de cost del servei i no s'hi pot carregar cap plusvàlua. Contràriament el preu public, com a mínim, cobreix aquest preu, i per tant s'hi poden carregar altres conceptes com l'IVA i els beneficis industrials, en els casos que el servei està externalitzat a una empresa, com és el cas de Tàrrega».

D'altra banda, la CUP de Tàrrega manifestarà al proper ple la seva disconformitat davant la proposta de pujar la taxa del clavegueram que passarà de 0,1697 a 0,1871 Euros/m3.

Creuen que és “injustificable i producte d'una mala costum el fet que la documentació necessària per pronunciar-se els arribi sistemàticament tard i en pèssimes condicions, un fet que segons afirmen ja fa temps que estan denunciant”. Recorden que “l'aprovació d'una taxa està sotmesa a l’elaboració d’una memòria econòmica prèvia, documentació que en aquest cas, no els ha estat facilitada”. D'altra banda, afirmen “les taxes han d'estar exposades públicament abans de la seva aprovació definitiva al ple per poder presentar-hi les corresponents al·legacions i aquest aspecte tampoc s'està complint”. És per tot això que denuncien que “l'equip de govern ha descuidat els mecanismes que es tenen a l’abast per fiscalitzar i controlar el servei integral de l'aigua a Tàrrega”.

Finalment posen de relleu que “l'aigua és un bé bàsic i un dret humà universal i aquest dret a Tàrrega està segrestat en mans d'una empresa privada. La pujada de preu que se’ns demana que votem amb els ulls tancats no l'acaba decidint ni controlant l’Ajuntament i això fa que ens trobem amb opacitat, massa interrogants i poca transparència”.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid