Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
L’STEI demana serenitat per resoldre els conflictes a l’escola
12/10/2016 Educació

Davant els fets ocorreguts a finals de la setmana passada expressam, en primer lloc, el desig de la prompta recuperació de l’alumna al col·legi d’educació infantil i primària Anselm Turmeda.

Així mateix expressam el nostre suport al claustre i a la resta de treballadors del CEIP Anselm Turmeda. Ens trobam davant un conflicte escolar que ha traspassat les barreres del centre i que, en aquests moments, es troba sota una forta pressió mediàtica. Aquesta pressió no ajuda gaire a tranquil·litzar la situació.

La serenitat és bàsica per encarar els conflictes escolars. Sabem que la Conselleria d’Educació té personal analitzant els fets de manera acurada i, sobretot, discreta. I ho agraïm. Per això, qualsevol judici paral·lel no ajuda gens. Confiam plenament en la bona tasca d’aquestes persones i que estudiaran els fets impermeables a la pressió mediàtica. També confiam absolutament que es proposaran mesures per millorar la convivència als centres escolars.

Aquestes mesures, s’haurien de complementar, entre d’altres, amb actuacions integrals als barris i zones amb més conflictivitat i la implicació de les administracions i els agents socials. L’escola, tota sola, no pot donar resposta a totes les necessitats que hi ha a determinats nuclis, ja siguin necessitats que fa temps que s’arrosseguen o d’altres aparegudes arran de la crisi econòmica.

A partir d’aquí, volem recordar que sempre hem lluitat perquè els centres escolars disposin de recursos necessaris i personal de suport suficient per atendre la diversitat i que les escoles i instituts puguin ser espais sense diferències socials i llocs de convivència. Les retallades patides al llarg de la legislatura anterior dificulten enormement aquestes tasques. En aquest sentit demanam, una vegada més, la dotació de més recursos humans i materials suficients als centres docents.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid