Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
repressió
Estudien recórrer la sentència condemnatòria de les "feministes encausades" davant el Tribunal Suprem

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears ha condemnat a cinc de les conegudes com a 'feministes encausades' a un any de presó per un delicte contra la llibertat religiosa.

13/10/2016 Drets i Llibertats

Alerta Solidària i el Grup de Suport a les Feministes Encausades han manifestat que la sentència és és inacceptable ncomprensible per a la societat mallorquina. Sota aquesta coordenades han identificat al Bisbat de Mallorca com a "responsable d'una condemna a presó contra 5 joves compromeses amb ideals de llibertat i justícia social. L'audiència provincial ha actuat com a agent al servei dels sectors més masclistes i ultracatòlics de la dreta espanyola"

Aquestes organitzacios solidàries consideren que la interlocutòria judicial mostra una lamentable sintonia entre la posició del tribunal amb la de la fiscalia i l'acusació particular del Bisbat de Mallorca. La qüestió del seguiment policial a l'organització juvenil ARRAN seguint criteris polítics, evidenciada durant el judici, no només no sorprèn al tribunal, sinó que aquest considera la militància de les acusades com un factor que contribueix a determinar la seva culpabilitat. El caràcter polític del judici queda acreditat una vegada més".

També han anunciat que la campanya solidària amb les feministes encausades no s'acaba aquí, sinó que seguirem sumant forces i suports a les nostres companyes. "Així mateix, estudiarem recórrer la sentència a instàncies judicials superiors. Agraïm una vegada més a totes les persones i entitats que, des de Mallorca, els Països Catalans i més enllà, han mostrat la seva solidaritat amb les feministes encausades" han remarcat.

La defensa també  estudia recórrer la sentència davant el Tribunal Suprem.

El lletrat que representa les persones encausades, Josep de Luis, ha asseverat que hi ha motius «més que suficients» perquè les persones que representa hagin estat absoltes (una sisena acusada sí ho ha estat en considerar-se acreditat que no va participar en la protesta).

Després de considerar que la sentència no pot qualificar-se «d'èxit», l'advocat ha subratllat que el fet que inicialment el Bisbat de Mallorca, personat com a acusació particular, sol·licitàs quatre anys de presó per als inculpats, posteriorment un any i mig i ara hagin estat condemnats a un, cosa que fa que no hagin d'ingressar a presó, pot considerar-se una «victòria amb regust amarg».

En concret, el tribunal de la Secció Segona ha considerat les feministes responsables d'un delicte contra la llibertat religiosa. Durant la seva declaració en el judici celebrat a finals de setembre, les acusades varen explicar davant el tribunal que no sabien que s'estava celebrant cap acte religiós a l'edifici i que «en cap cas» volien lesionar el dret a la llibertat de culte de cap dels allà presents.

Condemna a un any de presó per un delicte contra la llibertat religiosa

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears ha condemnat a cinc de les conegudes com a 'feministes encausades' a un any de presó per un delicte contra la llibertat religiosa. En concret,  durant una missa l'any 2014, les feministes entraren a l'església de Sant Miquel la qual varen interrompre amb consignes a favor del dret a l'avortament de les dones. Ho feien per protestar contra el projecte de llei Gallardón. No resulta provat, per a l'Audiència, que una d'elles, M.F.,«intervingués en els fets».

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid