Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la Ruptura
El Camp Nou donarà suport a Forcadell i a les institucions amb més de 30.000 estelades i crits d’independència

L’ANC, Òmnium, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i l’Associació de Juristes Drets convertiran el Barça – Manchester City en un clam en defensa de les institucions del país, avui amenaçades per la judicialització imposada pel govern espanyol.

18/10/2016 Política
Estelades al Camp Nou Estelades al Camp Nou

El partit de demà dimecres serà el primer acte massiu al qual assistirà la presidenta del Parlament després de l’ordre de la Fiscal General de l’Estat. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i Drets, repartiran 30.000 estelades al partit de la Lliga de Campions entre el Barça i el Manchester City que es disputarà el proper dimecres 19 d’octubre al Camp Nou. L’acció es realitzarà gràcies a desenes de voluntaris que repartiran les banderes davant dels accessos al Camp Nou.

Es demana als seguidors que despleguin les estelades quan els jugadors saltin al terreny de joc abans d’iniciar-se el partit i també  al minut 17 i 14 segons de la primera i segona part del partit. També s’anima a tots els seguidors a portar estelades de casa per complementar l’acció.

L’acció pretén donar suport a les institucions del món local i nacional amenaçades pels atacs judicials i polítics de l’Estat. Per aquest motiu, es dedicaran els crits d’independència a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, acusada per la fiscalia de desobediència i prevaricació per haver permès un debat a la cambra.

També defensa la llibertat d’expressió dels catalans i els seus símbols, entre els quals, l’estelada, bandera que cap llei prohibeix i a la qual fins i tot el Parlament de Catalunya ha donat el seu suport i reconeixement  en una resolució. A més es dóna el cas recent  que abans de la darrera final de la Copa del Rei a Madrid entre el Barça i el Sevilla, la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepció Dancausa, va dictar una resolució amb què pretenia prohibir l’entrada de banderes estelades al camp.

En aquella ocasió, el jutge del titular del contenciós-administratiu 11 de Madrid va acceptar les mesures cautelars que reclamava l’entitat Drets per a suspendre la prohibició i finalment els seguidors blaugranes van poder exhibir els seus símbols amb normalitat i emparats per la legalitat dels tribunals. Tot això fa encara més incomprensible l’actitud de la UEFA davant un símbol totalment legal a l’Estat espanyol.

Després que, des de sempre, els seguidors del Barça hagin lluït amb normalitat estelades tant als partits al Camp Nou com a les grans finals europees, la UEFA va sancionar el Barça amb 30.000 euros per l’exhibició d’estelades a la final de Berlín del 2015. Tot i els recursos presentats pel Barça i malgrat que durant la temporada 2015-2016 Barça i UEFA dialoguessin per trobar una solució, al final de la temporada la UEFA va sancionar el Barça amb 150.000 euros per l’exhibició d’estelades al Camp Nou als partits de Lliga de Campions al llarg de tota la temporada, sanció que ha estat recorreguda davant els tribunals per Drets.

Després de l’èxit de participació i ressò internacional que va tenir el repartiment de  30.000 estelades al partit Barça – Celtic del passat 13 de setembre, l’ANC, Òmnium Cultural, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i Drets continuen i continuaran coordinant-se per a fer front, tant des de l’àmbit de la mobilització com des de l’àmbit jurídic, a aquesta situació.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid