Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Internacional
Conferència sota el títol "Colòmbia després del No" a Cal Temerari de Sant Cugat del Vallès

Conferència sota el títol "Colòmbia després del No" a Cal Temerari de Sant Cugat del Vallès

06/10/2016 Política
El proper dijous 13 d’octubre a les 19:00h es realitzarà a Cal Temerari la conferència “Colòmbia després del NO” a càrrec de Yezid Arteta, ex-comandant de les FARC-EP, actual col·laborador de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB i columnista regular al diari Semana, un dels més importants de Colòmbia.

El passat 2 d’octubre es va celebrar el referèndum on es preguntava a la població si acceptava els acords de pau entre la guerrilla i el Govern. Després de quasi quatre anys de negociacions i l’esforç d’importants sectors de la societat civil, víctimes del conflicte, moviments socials i de la comunitat internacional, el No es va imposar per tan sols 50.000 vots de diferencia. El país ara viu una enorme incertesa davant la nova situació. El Govern ha decidit que a partir del 31 d’octubre es trenca l’alto al foc bilateral i la cúpula de les FARC-EP demanen als seus soldats que es repleguin als campaments on estan assentats després d’aquesta data. En aquesta nova etapa del procés de pau el paper de la societat civil, dels moviments socials i de les víctimes del conflicte armat, serà crucial i determinant per tal de posar fi al conflicte armat més llarg del continent.

Amb aquesta xerrada es dona el tret de sortida al cicle “Reptes dels moviments socials a l’Amèrica Llatina”, organitzat per Cal Temerari i la Universitat Internacional de la Pau. Aquest estarà format per un conjunt de ponències sobre els nous processos polítics que s’estan donant a l’Amèrica Llatina arrel del declivi dels governs que s’agrupaven sota la idea del “socialisme del segle XXI”. Alhora, la voluntat del cicle és reflexionar sobre els reptes als que s’enfronten els moviments socials i la societat civil en aquesta nova conjuntura.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid