Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Castanyada
Carrutxa i l’Associació de Veïns d’Horts de Miró de Reus organitzen de nou la castanyada al barri
27/10/2016 Cultura

En el moment de l’any en què s’apropa el temps de la foscor, amb les nits més llargues, i el fred de l’hivern, la nostra cultura celebra des de fa més de mil anys una festa dedicada al record dels avantpassats, dels difunts.

La diada de Tots Sants i el dia de difunts han estat històricament festes de retrobament familiar i col·lectiu, menjant productes del temps: castanyes, moniatos, confitura... o panellets, dolços fets amb ametlla, ou, sucre... aquest és l’origen del que avui anomenem castanyada, celebració col·lectiva que podem compartir amb el veïnat.

Per aquest motiu, des de Carrutxa i l’Associació de Veïns d’Horts de Miró organitzen per segon any consecutiu la Castanyada al barri. Enguany serà el dissabte 29 d’octubre a la tarda i tindrà una vegada més la plaça Abat Oliba com espai central. Començarem a les 17h amb jocs infantils per la canalla del barri dinamitzats per l’Agrupament Escolta la Mulassa i l'Esplai Fem-nos Amics, a partir de les 18h cercavila amb el gegant Pau Miró, els gegants del Pere Mata, el gegant de l'esplai Fem-nos Amics, el Bou de Reus, grallers de l’Aula de Sons, Batukats del Bolet i els Nanos que recorrerà diversos carrers del barri. Un cop la cercavila hagi retornat a la plaça hi haurà coca i xocolata desfeta per tothom i ball a la plaça amb Folk a Tr3s, un grup de folk amb danses preparades per fer ballar a tothom.

El proper dia 1 de novembre a diversos punts de Reus hi haurà les tradicionals rifes de plats de panellets i confitura, acompanyats d'ampolles de vermut o vi, que organitzen diverses entitats de la ciutat sota el crit característic de —i… va bola!.Aquest costum, que es remunta al segle XIX i que ha superat prohibicions i conflictes, es realitza tradicionalment amb bombos amb vint boles numerades, apostes orals, sense butlletes i un número guanyador a cada tirada.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid