Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Colòmbia
Barcelona i Osona acolliran jornades informatives sobre el procés de Pau a Colòmbia

Diverses poblacions d'Osona ho faran sota el títol “Colòmbia caminant cap a la Pau amb justícia social”  i a la Universitat de Barcelona un seminari sobre  “Drets Humans, una visió pràctica: el cas de Colòmbia”

25/10/2016 Internacional

Jornades “Colòmbia caminant cap a la Pau amb justícia social”

Les jornades se celebraran els dies 3, 10 i 20 de novembre -resta una 4a sessió per confirmar- a les poblacions de Vic, L’Esquirol i Centelles.

El 20 de novembre el membre del Secretariat nacional de la Intersindical-CSC i activista pels Drets Humans Sergi Perelló, impartirà una de les jornades l’Ateneu Collsacabra de l’Esquirol.

Programa de les jornades:

Sessió inaugural – Dijous 3 de novembre: exposició fotogràfica “Colòmbia. Un xoc” i col·loqui amb degustació de menjar colombià. A càrrec de Julio Lamaña -va fer tasques d’acompanyament internacional el 2015- se celebrarà al Rest. Coop. “La Cuca”.

Seminari “Drets Humans, una visió pràctica: el cas de Colòmbia”

A la Universitat de Barcelona se celebrarà la sisena edició del seminari “Drets Humans, una visió pràctica: el cas de Colòmbia” els dies 8, 10, 15 i 17 de novembre.

Es planteja dissenyar un espai de coneixement a partir de l’anàlisi de l’actual Procés de Pau, en el que el model territorial, la jurisprudència interna i la participació internacional es troben en un moment de transformació.

El programa recull les sessions següents:

1era sessió – Dimarts 8 de novembre: “Construcció de pau des del territori: l’experiència de les organitzacions camperoles” a càrrec de Yenly Méndez, advocada, especialista en desenvolupament rural i defensora dels Drets Humans.

2ona sessió – Dijous 10 de novembre: “Casos de desaparició forçada: Reptes del Post-Conflicte” a càrrec d’Edison Cuellar, advocat representant de víctimes en casos d’execucions extrajudicials i desaparicions forçades.

3era sessió – Dimarts 15 de novembre: “Justícia transicional, víctimes i Drets Humans al procés de negociació” a càrrec d’Enrique Santiago, advocat i assessor de les FARC a la mesa de negociacions per la Pau a l’Havana

4rta sessió – Dijous 17 de novembre: “Prevenció, protecció i pressió internacional. L’experiència catalana” a càrrec de Michaela Albarello, Luz Nelly Palacios i Ona Orra.

2ona sessió – Dijous 10 de novembre: “La lluita de les organitzacions camperoles” a càrrec de Yenly Méndez, advocada, especialista en desenvolupament rural i defensora dels Drets Humans. Se celebrarà al Centre Cívic Can Pau Rava de Vic.

3era sessió – Diumenge 20 de novembre: “Procés de pau i futur a Colòmbia” a càrrec de Sergi Perelló, membre del Secretariat nacional de la Intersindical-CSC, activista pels Drets Humans i membre d’IAP.

4rta sessió – per confirmar: “L’Acord de Pau i l’acompanyament internacional” a càrrec de Yezid Artera i Juanjo Giner.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid