Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Salut
A Tarragona s’escalfen motors per defensar la sanitat pública

L’objectiu de la tancada, segons el grup organitzador, era prepara-se de "cara a la manifestació del proper 22 d’octubre, per defensar una sanitat totalment pública, lliure dels interessos de l’empresa privada”.

08/10/2016 Salut

El Grup de Treball en defensa de la Sanitat Pública de Tarragona  format pels sindicats CGT, Co.Bas, Catac, i les formacions CUP i Podem, valora positivament la tancada a l’Hospital Joan XXIII (HJ23), que va comptar amb una assistència d’una vuitantena de persones en el moment àlgid, durant la taula rodona, bona part de la qual eren membres de la PAH de Tarragona.

Des de les 17h del dijous 6 d’octubre fins quarts de set de la matinada d’aquest divendres 7 d’octubre, el grups d’activistes ha ocupat simbòlicament la sala d'entrada de l’hospital públic amb tota mena d’activitats reivindicatives. L’objectiu de la tancada, segons el grup organitzador, és “escalfar motors de cara a la manifestació del proper 22 d’octubre, per defensar una sanitat totalment pública, lliure dels interessos de l’empresa privada”.

El tret de sortida el donaven amb una roda de premsa Agustí Aragonés i Laia Estrada en representació del grup de sanitat, envoltats dels seus companys i companyes. La necessitat de millores estructurals al centre, però també relatives a les condicions laborals dels diferents professionals que treballen a l’HJ23, així com l’explicació de la campanya “Fora privada de la sanitat pública” van centrar les intervencions dels dos activistes.

Tant Aragonés com Estrada van remarcar que aquesta darrera campanya segueix exposant el mateix missatge que sempre ha defensat el grup de sanitat: la necessitat que la sanitat catalana sigui pública en relació a la titularitat i a la gestió “perquè és l’única manera de garantir que no es faci negoci a costa de la nostra salut, i de garantir condicions laborals dignes per a totes les treballadores que possibilitin una assistència sanitària de qualitat”. En aquest sentit, amb la campanya “Fora privada de la sanitat pública” el grup de sanitat denuncia la voluntat del govern de la Generalitat de voler ampliar l’activitat privada a tots els centres del Siscat, la qual cosa “incrementarà les desigualtats en l’atenció sanitària, beneficiant les empreses sanitàries privades i deteriorant encara més la cobertura per la seguretat social”.

El cantautor Oscárboles va ser el primer en amenitzar la jornada reivindicativa, amb les seves cançons de protesta carregades d’ironia. Isabel Vallet (ex diputada de la CUP-AE), Xavi Milian (ex-assessor del grup municipal de la CUP a Reus) i Agustí Aragonés (delegat sindical de la secció sindical de la CGT a l’HJ23) van ser els encarregats de dur a terme la taula rodona al voltant del model sanitari català, els casos de corrupció que s’han destapat i la situació concreta de Tarragona. El Cor sageta de Foc amenitzava l’estona prèvia al sopar amb les seves cançons reivindicatives, i el documental “Draps Bruts. La salut, el negoci de la vida” de SICOM era la darrera activitat que compartien les activistes que van decidir-se a passar la nit, entre elles, la Diputada de la CUP-CC Eulàlia Reguant.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid