Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-0 Res a celebrar
200 persones encerclan la base militar al cim del Montseny per exigir el seu tancament

Així com la retirada de les tanques i els filats i la renaturalització del cim que té des del 1975, al puig Sesolles, al costat del turó de l'Home i el seu retorn al poble català.

14/10/2016 Política

Gairebé, unes dues-centes persones van seguir la crida de les Assemblees de les CUP del Baix Montseny sota el lema "Recuperem el cim!"  i van pujar aquest dimecres a les instal·lacions militars del puig Sesolles propietat del Ministerio de Defensa, al cim del Montseny a poca distància del Turó de l'Home. L'acte reivindicatiu amb un to festiu, consistia en encerclar la base per exigir el seu tancament. 

La mobilització va comptar amb la participació de la diputada de la CUP Gabriela Serra, el director de la Coordinadora per la Salvaguarda del Montseny, Carles Lumeras, i l'advocada Montserrat Vinyets.

Segons recull Nació Digital Baix Montseny, el discurs de Gabriela Serra va ser clar i contundent "aquest país fa molt temps que és antimilitarista. En el seu moment els catalans ja vam dir no a l'OTAN perquè la nostra cultura i els nostres valors són diferents: no volem violència".

I en aquest sentit va recordar que al Parlament de Catalunya ja s'han fet diverses propostes de resolució, que aviat s'hauran de respondre, relacionades amb l'antimilitarisme com és el cas que totes les infraestructures militars de Catalunya siguin retornades, que es prohibeixin les desfilades militars, que no es permeti la presència de l'exèrcit al Saló de la Infància i que es prohibeixin les maniobres militars que des de l'any 2015 han augmentat "per atemorir-nos i demostrar que l'exèrcit segueix manant", va remarcar Gabriela Serra.

Tampoc no volen que amb diners públics es financiïn empreses amb interessos militars com és el cas d'Indra "estem creant un nou país, una nova República Catalana i no la volem militaritzada", va concloure la diputada de la CUP.

Montserrat Vinyets, que va fer una crida a ser vigilants amb el Montseny, recordant les intencions d'Oriol Puig d'adjudicar un servei de meteorologia en el Turó de l'Home i que la CUP ja va haver de denunciar "per presumpte prevaricació i frau d'administració". Però també va posar el dit a la llaga quan va dir que els terrenys de puig Sesolles són propietat del Ministerio de Defensa expropiats per interessos de seguretat nacional. "Estem en un procés que el país està canviant i la mobilització d'avui només té sentit en el context de construcció d'una futura República catalana en la defensa de la pau i la sostenibilitat del territori", va manifestar Montserrat Vinyets.

Carles Lumeras, president de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny va assegurar que la destrossa feta manu militare fa trenta anys ha estat important i segurament irrecuperable i ara mateix és difícil fer un plantejament clar del que s'ha de fer en aquesta zona, però sí que no existeix cap dubte en afirmar que "aquestes instal·lacions han de desaparèixer i nosaltres farem tot el possible per recuperar-ho", segons Lumeras.

L'actual base militar des de fa anys ja no hi té soldats i només fa les funcions de telecomunicacions per això l'acte va ser presidit per una pancarta amb la inscripció "Que se'n vagin del tot". 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid