Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pregó Alternatiu de la Mercè
Toni Albà: "Que ningú no us prengui mai el riure i que ningú no us prengui mai els somnis"

Amb aquestes paraules, l'actor ha finalitzat del Pregó alternatiu ‘El Merder 2016’.  Com a rei Felip ha deixat en ridícul el paper de vassalls de la monarquia que juga BeC. A continuació com a Toni Albà  ha fet un discurs claríssim de defensa del dret a la independència tot defensant el dret a estimar totes les nacions del món. (Aquí podeu llegir el Pregó)

23/09/2016 Política

El Pla de Palau ha quedat petit per presenciar el Pregó Alternatiu de les Festes de la Mercè  sota el títol ‘El Merder 2016’. Amb la presència de La Coronela, so de gralles, estelades i crits d'Independència, Toni Albà fent el personatge del rei Felip V ha començat el pregó on anat repassant amb un to satíric la política municipal així com els regidors i regidores del consistori. 

Ha remarcat que hi ha masses interferències entre Madrid i Barcelona per solucionar els problemes i que la solució passa. Tot dient que així no es pot. D'aquesta manera, no s'hi pot arribar a cap acord. Aleshores proposa com a solució la Independència.

També ha carregat sobre la gestió de les vagues de metro; l'exposició de figures franquistes a l'esplanada del Born en aquest cas contra Gerardo Pisarello; les superilles, la política lingüística de Ciudadanos i als socialistes com a nou socis del govern municipal. 

A continuació, Toni Albà ha parlat com a ciutadaà, tot dient que "Jo només sóc un actor, un comediant, un bufó, un pallasso que ha vingut a fer riure fent un altre pregó…. D'aquesta manera ha justificat la seva presència tot dient que "Aquest pregó alternatiu va sorgir com a reacció a unes declaracions del senyor Javier Pérez Andújar. Vagi per davant que no dubto del seu talent com a escriptor i com a periodista. Ara bé, les seves declaracions faltaven al respecte i insultaven la majoria dels catalans que desitgem recuperar democràticament les llibertats del nostre poble".

També ha comentat que  "D’altres ens diuen ‘Nacionalistas’!… Jo no sé si sóc nacionalista… Nacionalista és aquell que estima la seva gent, la seva cultura, la seva llengua, el seu territori o els seus costums?… Enlloc no està escrit que no en puguis estimar més d’una, de nació. En el meu cas, us he de confessar que jo me les estimo totes, les nacions: la catalana perquè és la meva. La sahariana, perquè fa quaranta anys que viuen en camps de refugiats a Algèria. La palestina… i la irraeliana… i la italiana… i la francesa… i sumatra o la japonesa… i la siriana… i la kurda…

I també m’estimo la gent, la cultura, la llengua espanyola… perquè tots tenim amics, coneguts i família… que són i se senten espanyols o castellans o andalusos o extremenys… i n’hi ha que se senten totes dues a l’hora: catalans i espanyols! Fantàstic!".

Fent servir paraules d'Ovidi Montllor "‘Hi ha gent a qui NO agrada que es parle, s’escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no els agrada que es parle, s’escriga o es pense.’  Per apuntar que  hi ha estats en què hi ha governs que no els agrada que es parli de segons quins temes. Per prohibir-ho fan una llei morrió –en castellà, ley mordaza‘. Doncs bé: aquesta llei atempta contra un dret fonamental de l’home: el dret a la llibertat d’expressió. I jo no estic disposat a renunciar a aquest dret. Per tant, a aquests estats y els seus governants i als CONSTITUCIONALS que els emparen, els dic allò que segurament els diria el gran i enyorat Pepe Rubianes: ‘Que se vayan todos a tomar…’

Per acabar relaciona el riure amb la cultura per assenyalar que  "Que ningú no us prengui mai el riure i que ningú no us prengui mai els somnis".

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid