Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Seguim al carrers; cal desobeir

El nucli del Baix Camp d’Endavant OSAN considerem que aquest 11 de setembre ha servit per certificar que som un poble viu i combatiu als carrers. Així mateix, creiem especialment important destacar que les mobilitzacions de l’esquerra independentista a les comarques del Camp han transmès un missatge clar i nítid: sense desobediència no serà possible assolir la independència dels Països Catalans. 

Endavant OSAN hem centrat el nostre discurs polític d’aquest Onze de Setembre en tres eixos:

  • Cal conquerir la sobirania per a que el poble es pugui governar i fer front als atacs de l’espanyolisme, el capitalisme i el patriarcat. Això als Països Catalans passa per guanyar la independència.
  • Sense desobediència no és possible canviar l’actual marc legal i jurídic. La pràctica i la legitimació de la desobediència ha de ser l’estratègia central de tot procés independentista.
  • Cal denunciar tots els intents d’allargar, canalitzar dins la legalitat vigent i finalment domesticar les demandes populars de sobirania i canvis en profunditat.

Aquests anys de procés ens han mostrat, al nostre entendre, que l’acció estratègia del bloc dominant dins el sobiranisme és la de plantejar un procés d’acumulació de forces per a negociar amb l’estat. Cal no oblidar que l’actual situació política a Catalunya cavalca damunt una mobilització popular molt extensa que ha sacsejat les bases ideològiques i socials de l’autonomisme. Això ha fet que allò que es coneix com a procés pugui contenir alhora estratègies polítiques de manteniment de l’status quo i estratègies rupturistes.

Endavant OSAN considerem l’estratègia del bloc dominant del sobiranisme com a inviable i contrària als interessos de les classes populars. L’estat espanyol no té ni voluntat ni necessitat de negociar la independència del Principat a partir d’un pols com el que li vol plantejar el bloc dominant del sobiranisme. Així mateix, l’ús del procés com a forma de govern del mentrestant afavoreix les opcions ideològiques identificades amb les polítiques capitalistes de la UE.

Des d’Endavant OSAN,  valorem molt positivament la carrega rupturista i d’enfrontament real amb l’estat que conté la proposta d’un referèndum unilateral sobre la independència. Aquesta és la primera proposta de calat provinent de diversos sectors que posa en qüestió les bases del processisme.

El referèndum unilateral té la virtut de plantejar la desobediència com una condició indispensable per a poder aconseguir la independència. Així mateix, valorem molt positivament que els seus promotors parlin obertament de dret d’autodeterminació i abandonin la retòrica del “dret a decidir”.

Sense aquest acte de ruptura, pensem que tota l’articulació declarativa al voltant del procés constituent i del full de ruta esdevindrà una eina al servei del processisme per a continuar la campanya d’acumulació de forces per a una renegociació a mitjà termini del repartiment del poder a l’estat.

Alhora, considerem que tampoc la proposta del RUI no està exempta de ser recuperada pel processisme com una pantalla més del llarg camí. Ja ho hem vist en anteriors ocasions. Creiem que només des del convenciment que qualsevol rebaixa en aquesta aposta és la liquidació de les opcions d’independència a curt termini i deixar el camí lliure al processisme, es podrà afrontar aquesta etapa que s’obre en els propers mesos. 

Per acabar, des del nucli del Baix Camp d’Endavant OSAN volem insistir en la idea que avui també ha de ser 11 de setembre en el sentit que cal treballar cada dia, teixir complicitats per eixamplar la base independentista, desafiar l’Estat espanyol i fer-ho amb l’empenta de qui vol i necessita canviar-ho tot. Ahir més de 1.500 persones vam omplir els carrers de Reus, més d’1 milió es van manifestar arreu de Catalunya. Mantenim el pols i accelerem el pas. 

És per tot això que Endavant OSAN, juntament amb altres organitzacions de l’esquerra independentista, reiniciem el curs polític amb la mirada fixada a continuar mobilitzant-nos en les diades del País Valencià (9 d’octubre), la Catalunya Nord (7 de novembre) i Mallorca (31 de desembre). Perquè la nostra lluita, la nostra estratègia i els nostres objectius són nacionals.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid