Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ESTATS UNITS
Protestes contra un oleoducte als Estats Units

Molts dels manifestants oposats a l’oleoducte són indígenes americans

08/09/2016 Internacional

Fa una setmana 30 persones van ser detingudes a Iowa quan intentaven obstruir la construcció de l'oleoducte Dakota Access. El mateix dia a Texas, integrants d’un grup anomenat “anticolonialistes contra els multimilionaris" van posar cola de contacte als panys de les oficines comercials de la companyia Energy Transfer Partners.


D’altra banda, dissabte passat la protesta contra l’oleoducte (que creuarà quatre estats, Dakota del Nord, Dakota del Sud, Iowa i Illinois) va acabar amb quatre guàrdies de seguretat i dos gossos ferits en l'enfrontament entre desenes de manifestants i el servei de seguretat de l’empresa que construeix l’oleoducte en un indret situat prop de la reserva sioux Standing Rock. Un guàrdia va ser hospitalitzat a Bismarck i dos gossos van ser portats a una clínica veterinària de la mateixa ciutat.


Segons el portaveu tribal Steve Sitting Bear, els gossos van mossegar a sis manifestants (un d'ells un menor) i uns 30 van ser atacats amb aerosol irritant. L'incident es va produir a uns 800 metres d'un lloc on diversos centenars de persones s'han congregat en suport a la protesta de la tribu sioux Standing Rock contra l'oleoducte que ha de creuar el veí riu Missouri. La tribu rebutja la decisió del cos d'enginyers militars d'atorgar permís a l'empresa Energy Transfer Partners, amb seu a Dallas, per construir l'oleoducte Dakota Access que creuarà 4 estats amb un cost de 3,800 milions de dòlars.

 

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid