Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
gênere
Presentació de les dades que contrasten la manipulació informativa emesa sobre el CREA-UB
23/09/2016 Drets i Llibertats
CREA CREA

Aquest migdia, ha tingut lloc una roda de premsa amb l’objectiu de presentar un estudi extern que demostra, amb dades i evidències, la manca de fonament de la manipulació informativa amb falses afirmacions sobre el CREA que va ser emesa per part d’alguns mitjans el passat 13 de juny de 2016. Hi ha participat: Marta Soler, Directora del centre de recerca CREA de la Universitat de Barcelona, José Fernández, psicòleg col·legiat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, expert en Grups De Manipulació Psicològica i membre d’ICSA (International Cultic Studies Association), Matias Griful, advocat del CREA i Xavier Conde, ex-membre del CREA i professor associat de la Universitat de Barcelona.

En primer lloc la Dra. Marta Soler ha exposat l’objectiu de la roda de premsa, i com va buscar un professional expert, totalment extern al centre, per realitzar aquesta avaluació. Ha explicat que el CREA sempre ha defensat i defensa la llibertat individual i que les persones del centre que han participat a l’estudi ho han fet lliurement i voluntàriament. També ha explicat que la manipulació informativa del passat juny ha generat un dany psicològic molt greu a les víctimes universitàries de la violència de gènere de primer i segon ordre i a les seves famílies. Especialment dur ha sigut per alguns dels seus fills i filles que han rebut bullying als seus ambients escolars.

Fernández Aguado ha presentat els resultats més destacats de l’avaluació externa que ha realitzat, en funció del què es considera manipulació psicològica a nivell internacional que són aspectes com l’aïllament, l’abús, el control de la vida personal i la dificultat de sortir del grup. Ha destacat que ha pogut parlar amb un 90% dels familiars de persones del CREA i el 100% han respòs que continuen tenint un vincle estret amb el membre de la seva família i que creuen que el centre és beneficiós per aquest membre, la qual cosa demostra que no hi ha aïllament. També ha pogut constatar que no hi ha control de la vida personal ja que la participació en activitats és totalment voluntària i mai ningú els ha fet cap suggeriment de com viure la seva vida o amb qui tenir relacions. Per últim ha destacat la manca d’abús ja que el nivell elevat de treball repercuteix en una millora professional tant dels membres com dels que opten per altres vies laborals. Tots aquests i altres aspectes que surten a l’estudi demostren que no hi ha cap tipus de manipulació en aquest grup.

També ha intervingut Matias Gríful, advocat del CREA, que ha explicat els processos legals en els què està el centre, com està reclamant a les instàncies pertinents des de fa 12 anys informació sobre les suposades denúncies i que mai s’ha pogut obtenir. També ha destacat que mai la UB ha fet cap expedient disciplinari ni tan sols informatiu a aquest centre ni a cap dels seus membres (la qual cosa deixa veure que no hi ha cap falta), i que no obstant, sí que ha funcional el “denúncia que alguna cosa quedarà”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid