La PPL posa sobre la taula de les institucions el debat sobre la gestió del litoral

Durant aquest any de feina, la PPL hem aconseguit posar sobre la taula dels ajuntaments i del consell comarcal el debat sobre la gestió del litoral.

30/09/2016 Territori

La Plataforma Preservem el Litoral (PPL) ha fet una valoració molt positiva de la feina feta fins ara; ha denunciat la manera opaca de procedir del Ministerio de Medio Ambiente del Govern espanyol, que amb el pretext de certes urgències ha fet actuacions sense cap informe d'impacte medi ambiental; ha qüestionat la irracionalitat econòmica que suposen els dragatges, amb costos astronòmics i, en alguns dels quals, amb resultats efímers. I ha posat sobre la taula el debat sobre "quin model de gestió del territori tenim, quin volem i podem assumir".

Cal recordar que el passat, que el passat l 13 de juliol de 2015 a la vila d'Arenys de Mar es va constituir la Plataforma Ciutadana per un nou model de gestió del litoral. Inicialment, la plataforma va focalitzar la seva lluita per aturar els dragatges a la costa del Maresme. Passat l'estiu, la Plataforma va decidir incorporar-se a l'aixopluc de la històrica plataforma comarcal de la lluita mediambiental, la plataforma Preservem el Maresme.

Des de bon principi, la Plataforma ha estat un espai on colze a colze ha treballat representants del sector pesquer, turístic, científic, polític i ciutadà per plantejar una nova gestió del territori marítim i costaner.

.