Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#niCETAniTTIP
La Plataforma No al TTIP de Mallorca visualitza el eu rebuig al tractat CETA de lliure comerç entre la UE i Canadà
20/09/2016 Drets i Llibertats

Aquest dilluns, la Plataforma No al TTIP de Mallorca s'ha reunit amb la premsa per fotografiar una postal alternativa de Mallorca: el rebuig al tractat CETA de lliure comerç entre la UE i Canadà, en defensa del producte local i la democràcia.

Les entitats que formam part de la Plataforma s'han trobat davant la catedral de Palma, per fotografiar-se i visualitzar així el seu rebuig a l'aprovació del tractat CETA, que es debatrà el pròxim 18 d'octubre en el marc del Consell Europeu, i en el qual el president Rajoy ja anunciat el seu vot favorable.

Han denunciat que les negociacions del tractat CETA, així com el TTIP i el TISA, es porten en absolut secret i no s'expliquen a la ciutadania que patirà el seus efectes. Per aquesta raó, participen en la campanya europea que durarà fins al 18 d'octubre i que pretén posar en el punt de mira el tractat CETA i la seva més que sospitosa posada en marxa. El hashtag que defineix la campanya europea és #niCETAniTTIP, i la Plataforma hi afegeix el hashtag #aMallorcaResistim.

El pròxim 18 d'octubre es reuneix el Consell Europeu per decidir sobre la ratificació del tractat CETA. Sota la pressió de moltes entitats socials i plataformes europees, la Comissió Europea ha accedit a que la ratificació es faci de forma mixta, es a dir, tant per el Consell Europeu com per cada un dels estats membres en els seus respectius fòrums. En el cas d'Espanya seria a les Corts. No obstant, es tracta tan sòls de un formalisme, ja que si no hi hagués un rebuig unànim del Consell Europeu (cosa difícil amb l'anunciat vot favorable de Rajoy i d'altres), el tractat CETA passaria directament a l'aplicació plena, a l'espera de la ratificació dels estats que disposarien de 3 anys per a debatir-ho ens els fòrums propis.

La Plataforma considera que aquesta fórmula de ratificació eś completament antidemocràtica, i que el tractat no s'ha d'aplicar mentre no es puguin pronunciar els pobles europeus, mitjançant els seus parlaments o mitjançant referèndums. Per això també exigim al Govern d'Espanya que informi a la població sobre el contingut del tractat CETA i sobre les seves possibles conseqüències econòmiques, polítiques, ambientals, etc.

Alerta a la població sobre els problemes que vénen associats a la firma d'aquests tipus de tractats com el CETA o el TTIP. Entre moltes altres conseqüències (pèrdua de drets ambientals, laborals, sanitaris; pèrdua de sobirania, etc.), posen en perill les denominacions d'orígen. Per aquest motiu avui s'han fotografiat amb una sobrassada i una ensaïmada, que el dia de demà (si s'aplica el CETA) podria venir produïda des de Canadà.

Fan una crida a tota la població que s'informi sobre els tractats CETA, TTIP i TISA, i que participi en la campanya de la plataforma d'una forma molt senzilla: fent-se una fotografia amb un producte local en perill degut a la firma dels tractats (per exemple: unes avarques), juntament amb el hashtag #aMallorcaResistim i amb el text #niCETAniTTIP. La fotografia pot compartir-la a les xarxes socials i amb el perfil de Facebook de la Plataforma No al TTIP Mallorca, o enviar-la per correu a noalttipmallorca@gmail.com i la penjarN a la xarxa.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid