Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita sindical
LA IAC, L’STEI Intersindical i Intersindical Valenciana coordinen les seves actuacions
16/09/2016 Laboral

Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), STEI Intersindical (Illes Balears) i Intersindical Valenciana s’han reunit a la ciutat de Barcelona en el marc dels actes de la Diada. Les tres intersindicals tenen subscrit un protocol de col·laboració i coordinació des de l’any 2009.

IAC, STEI Intersindical i Intersindical Valenciana mantenen una relació preferent i estable per coordinar assumptes relacionats amb el món del treball, la situació social i econòmica, la realitat cultural i la normalització lingüística, entre d’altres.

Els tres sindicats consideren que cal capgirar la situació actual d’emergència social i pèrdua de drets socials i laborals amb un canvi de polítiques que reverteixin aquesta situació a favor de les treballadores i treballadors i de la majoria de la població. Per fer-ho, aposten per impulsar moviments o espais unitaris de coordinació i lluita als centres de treball o als barris. En aquest sentit, experiències com les Marxes de la Dignitat o les Trobades del Sindicalisme Alternatiu són positives i necessàries per avançar en aquest camí.

Per altra part, IAC, STEI Intersindical i Intersindical Valenciana treballen per l’establiment de marcs nacionals de relacions laborals i de protecció social que facin possible polítiques pròpies en l’àmbit laboral, social econòmic i fiscal per part del govern propis.

A més, els sindicats consideren necessària la configuració d’un espai de comunicació compartit en la nostra llengua que abasti tots els territoris de parla catalana i la coordinació del treball de les diverses entitats que treballen per una igualtat lingüística real.

IAC, STEI Intersindical i Intersindical Valenciana també han manifestat el seu suport al dret a decidir dels pobles i, en concret, al dret del poble de Catalunya a decidir el seu futur. Per això, han mantingut reunions i converses amb els diversos actors polítics i socials i han participat conjuntament en diversos actes unitaris que han tingut lloc durant la celebració de la Diada nacional de Catalunya.

Finalment, IAC, STEI Intersindical i Intersindical Valenciana han acordat preparar una nova Trobada Sindical per aprofundir en les seues relacions i establir estratègies d’actuació conjuntes en els temes que siguin necessàries el proper mes de març de 2017.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid