Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
A punt
Jaume Sobrequés i l'ANC porten el debat català a la política mexicana
23/09/2016 Política

Jaume Sobrequés i Callicó, catedràtic d'Història de Catalunya a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), impartirà a Mèxic una série de conferències i participarà en un debat polític amb el tema “Catalunya, Mèxic i els nous estats d’Europa” entre el 22 i el 29 de setembre. Els esdeveniments estan organitzats per l’ANC-Mèxic i l’Associació Catalana per a la Integració (AC), i formen part dels actes programats per les Assemblees Exteriors sota el paraigua de la Catalan Week.

La taula rodona tindrà lloc a la Universitat Autónoma Metropolitana (UAM) el dia 29 i comptarà amb la participació de l'ex president de la Cambra de Diputats mexicana Porfirio Muñoz Ledo i el responsable del Programa d'Estudis sobre la UE a la Universitat Nacional Autónoma, Luis Antonio Huacuja Acevedo.

Reunió informal amb parlamentaris

Durant la setmana que ve, s'han acordat diversos contactes informals amb diputats del Congrés mexicà, per fer possible l'intercanvi d'opinions sobre la història i el present de Catalunya. També s'ha previst un esmorzar amb Cuauhtémoc Cárdenas Solórzano, fundador del Partit de la Revolució Democràtica (PRD) i fill de l'ex-president mexicà Lázaro Cárdenas, que va donar refugi a molts expulsats per la Guerra Civil.

En l'apartat cultural, s'ha programat una mostra de cuina catalana a la Ciutat de Mèxic el 24 de setembre (a les 14:30h), al Centro Cultural Nelson Mandela. A més, en l´acte s´hi projectaran els documentals “Història d’un Futur”, “Els forjadors de la Diada” i "Estelada, un símbol provisional", amb comentaris de Jaume Sobrequés.

 

Calendari detallat*:

  • 22 de setembre (20:15h): Conferència al Col·legi de Jalisco, Guadalajara.
  • 24 de setembre (14:30h): Mostra culinària catalana i projecció de documentals: “Història d'un Futur“, “L'Estelada, un símbol provisional“ i “Els forjadors de la Diada“. Centre Cultural Nelson Mandela, Ciutat de Mèxic.
  • 26 de setembre (12:30h): Conferència a la Universitat Autònoma de l'Estat d'Hidalgo Pachuca.
  • 27 de setembre (17:00h): Conferència a la Benemèrita Universitat Autònoma de Puebla, Puebla.
  • 29 de setembre (9:00h): Esmorzar amb Cuauhtémoc Cárdenas Solórzano, Ciutat de Mèxic.
  • 29 de setembre (19:00h): Taula rodona: “Catalunya, Mèxic i els nous estats d'Europa“, amb Jaume Sobrequés i Callicó, Porfirio Muñoz Ledo i Luis Antonio Huacuja Acevedo, Univeristat Autònoma Metropolitana, Ciutat de Mèxic.

*Hora local de Ciutat de Mèxic (+7h a Catalunya).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid