Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CONSULTA POPULAR
Independents per Salt –CUP considera un èxit la participació en la consulta popular

IPS-CUP, a diferència dels que en el seu moment posaven en qüestió un possible resultat, ja va dir que l’acceptaria plenament.

25/09/2016 Política

Independents per Salt –CUP considera un èxit la participació en la consulta popular i sobretot que, per primera vegada, la gent hagi tingut l’oportunitat de debatre i votar sobre el model de desenvolupament que vol per Salt.


Indica que, iniciatives com aquesta, marquen un camí d’aprofundiment de la democràcia, d’un poble que vagi esdevenint un protagonista actiu del seu propi desenvolupament en comptes d’una ciutadania passiva cridada només a votar cada quatre anys a unes marques electorals. És per aquest plantejament de radicalitat democràtica que, com a següent pas, IPS-CUP promourà seguir avançant en la implantació d’uns pressupostos participatius.


Per altra banda CiU va qüestionar directament la consulta. La mateixa CiU i el PSC, fins i tot abans de començar la campanya van posar en qüestió la validesa del resultat. Potser és per aquest nerviosisme, o per falta de valors democràtics elementals, que també hem de lamentar maniobres com el repartiment de sobres i paperetes marcades amb el SÍ uns dies abans, quan se suposava que ningú tenia accés a la papereta de vot fins al mateix dia. Que mentre en un institut es fomentava un debat convidant partidaris d’una i altra opció, en un altre un professor del PSC convocava als estudiants a un acte del SÍ dins del mateix centre. O l’entrada en campanya del mateix IKEA, directament o a través de la publicitat del PSC.


En aquesta campanya ha estat molt complicat situar el debat en el model de desenvolupament que volem seguir. En canvi el Sí ha venut llocs de treball, l’Hospital Trueta, facultats, escoles i el que fes falta. En aquest context, amb tants interessos defensant el Sí i IPS-CUP fent campanya en solitari pel NO, aquesta opció s’albirava molt difícil, un vot molt conscient per canviar el paradigma de creixement que s’ha seguit fins ara.


Finalment, IPS-CUP, a diferència dels que en el seu moment posaven en qüestió un possible resultat, ja va dir que l’acceptaria plenament. El Sí ha guanyat clarament, un fet que no treu que mantingui la mateixa opinió sobre la necessitat d’un canvi de model de desenvolupament per Salt. En aquest sentit anima a la ciutadania saltenca a seguir participant de tot allò que l’afecta i aposta per seguir construint una alternativa, per seguir fent poble.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid