Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#DretsLingüístics
Escola Valenciana reivindica el dret de ser atesos en valencià en la cinquena concentració pel requisit lingüístic

Escola Valenciana convida la ciutadania a participar en la campanya ‘Pels nostres drets lingüístics', perquè es pose fi a la discriminació per raó de llengua. Totes les persones que hagen signat poden ajudar a difondre-la a través de les xarxes socials. #DretsLingüístics #SíAlValencià

17/09/2016 Llengua

El recent cas de discriminació lingüística, patit per un grup de joves a l’Hotel ‘Els Bichets’ de Dénia, ha marcat la cinquena concentració d’Escola Valenciana #DretsLingüístics. «Exemples com aquests palesen la necessitat de comptar amb treballadors competents en valencià en el sector públic i en el privat com a sinònim de professionalitat», ha expressat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, al fil de la trobada pel requisit lingüístic.

La plaça de Manises ha acollit la cinquena concentració d'Escola Valenciana per demanar al Consell la introducció de la plena capacitació lingüística com a requisit per a accedir a la funció pública. En aquesta ocasió, l'entitat cívica ha volgut centrar aquesta demanda social en l'últim cas conegut de menyspreu idiomàtic, al qual es va veure exposat un grup de persones, per haver exercit el seu dret de parlar valencià a la gerència d'un hotel de Dénia.

El portaveu d'Escola Valenciana opina que «el coneixement de valencià està lligat al bon servei», per la qual cosa, «qualsevol negoci del nostre país amb treballadors que no són competents en valencià, però sí que ho són en altres llengües, no és gens professional i no està garantint el dret de la ciutadania de ser atesa en un dels idiomes cooficials.»

Escola Valenciana ha plantejat el coneixement de llengua com una oportunitat: «és absurd que les empreses valencianes no compten amb personal format en valencià perquè limiten el seu volum de negoci a una part de la població.» En aquest sentit, l'entitat ha recordat que «aquestes vulneracions de drets no passarien en un país que tinguera les dues llengües cooficials normalitzades, a més de comptar amb mitjans de comunicació íntegrament en valencià i que la competència lingüística del funcionariat estiguera regulada a través del requisit lingüístic.»

"Drets lingüístics. Requisit ja!"

La campanya d'Escola Valenciana "Drets lingüístics. Requisit ja!", encetada en el marc de les Trobades 2016, té un component informatiu fonamental per sensibilitzar la societat que «cada vegada que renuncia al valencià davant de les administracions, ja siga de forma oral o escrita, està sent tractada amb inferioritat, està sent discriminada, i està sent marginada», en paraules del president de l'entitat.

Escola Valenciana preveu noves accions periòdiques, entre les quals cal esmentar la propera concentració davant de les Corts, que tindrà lloc el 20 d'octubre a les 19 hores. A més, l'entitat cívica recorda a la ciutadania que poden denunciar a l'Oficina de Drets Lingüístics (drets@fev.org) qualsevol situació discriminatòria que hagen patit per expressar-se en valencià.

Representants d'Intersindical Valenciana, CC.OO. PV, EUPV, Els Verds del País Valencià, ERPV, STEPV, FAPA València, Podem, la Plataforma per la Llengua, Ca Revolta, el Gremi de Llibreters i la Plataforma pel Dret a Decidir, s'han sumat a la iniciativa.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid