Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EUSKAL HERRIA
El PSE-PSOE busca el vot ètnic espanyol amb vídeos contra la llengua basca i el dret a decidir

El nou vídeo de la campanya “socialista” de les eleccions autonòmiques basques insinua que al País Basc els castellanoparlants són “ciutadans de segona”, fet que el PSE-PSOE es compromet a “eliminar”. Una dies abans el PSOE basc havia penjat un vídeo a internet ridiculitzant els partidaris del dret a decidir que es presenten a les eleccions autonòmiques.

15/09/2016 Internacional

El darrer vídeo de campanya de les eleccions autonòmiques basques del PSE-PSOE busca el vot més espanyolista insinuant que al País Basc els castellanoparlants són “ciutadans de segona” ja que no se’ls permet “entrar” a l’administració. Al vídeo (que ha tingut més de 95.000 visites a youtube) es veu un home al qual no deixen entrar a diversos llocs i finalitza amb una veu en off que diu "es cierto, esto de no dejarte entrar por no saber euskera no pasa en ningún sitio de Euskadi. En ninguno...salvo en uno. La Administración. Una situación injusta que nos comprometemos a eliminar.  Porqué creemos que la igualdad de oportunidades también debe ser algo muy vasco”. Euskal Sozilistak ha penjat el vídeo a youtube amb el cínic títol de “Euskera en libertad #JuntosPorelEuskera”.

Uns dies abans el PSOE basc havia penjat un vídeo a internet ridiculitzant els partidaris del dret a decidir que es presenten a les eleccions autonòmiques. Alguns internautes han comentat a les xarxes socials la “poca vergonya” del PSOE a l’hora de fer sortir al vídeo Pilar Zabala (candidata de Podemos), germana de Joxi Zabala torturat i assassinat per la Guardia Civil l’any 1983 seguint les ordres del governador civil de Gipuzkoa Julen Elgorriaga (PSOE). A la xarxa també s'han pogut llegir comentaris que afirmen que amb aquesta estratègia el PSOE busca retenir el "vot ètnic" espanyol (o el vot de "confrontació ètnica") que podria anar a parar a Ciudadanos.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid