Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la ruptura
El Parlament enfila el camí cap a la República Catalana

Carles Puigdemont obté la confiança del Parlament per enfilar el camí que permeti la celebració d'un referèndum vinculant sobre la Independència de Catalunya.

29/09/2016

Amb 72 vots (Junts pel Sí i la CUP-CC) a favor enfront de 63 en contra, el president de la Generalitat Carles Puigdemont ha superat la moció de confiança. Els 10 vots de la CUP-Crida Constituent han fet possible que el president rebi el suport el Parlament per enllestir el mandat obtingut amb vots en les eleccions d'ara fa un any. 

La diputada per la CUP-CC Anna Gabriel, ha afirmat que la formació ha "admès votar favorablement a la qüestió de confiança, justament el dia en què vostè, ha defensat la via del pacte amb l'Estat, via que tothom sap, vostè el primer, i els senyors de Madrid alhora, que no té recorregut; i hem admès votar favorablement perquè cercarem totes les garanties per tal que si aquesta via no tira endavant, vostè, i el govern que vostè presideix, tirarà endavant i organitzarà un referèndum d’autodeterminació, fins a les seves últimes conseqüències". (llegiu els discurs sencer)

Ha volgut remarcar que "votaran favorablement, no tant perquè fins ara haguem vist que es treballava en la direcció necessària per assolir la independència, sinó perquè hem vist que ara situa l’eix principal de la seva acció política en allò que ha de dirimir de forma definitiva el conflicte que tenim amb l’estat".

Tot i així, la diputada ha matisat que la qüestió de confiança d'avui no implica per la formació el vot afirmatiu als pressupostos que està elaborant el vicepresident, Oriol Junqueras. Tot i que la formació està disposada a donar-los suport encara però ha reclamat veure'ls en detall i que no siguin els mateixos de l'any passat.

62 diputatst voten "no"; els diputats de CatalunyaSíQueEsPot, Ciudadanos, Socialistes i el PP són els que no han donat suport a qüestió de confiança.

D'aquestes formacions, l'única que ha matisat la seva posició per apropasar-se al platejament del President ha estat el diputat CatalunyaSíQueEsPot, Lluís Rabell, que ha remarcat el referèndum com a punt de contacte i "una via a explorar". Pel que fa als pressupostos, ha dit que primer els volen veure.

Miquel Iceta del PSC, ha demanat que es col·labori en la formació d'un govern espanyol alternatiu al del PP. Per la seva banda Ciudadanos i el PP han dit que s'abandoni el "procés".  

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid