Topònims
El nou DNI no respecta el nom oficial de Ciutat
14/09/2016 Drets i Llibertats
El nou DNI electrònic 3.0 implantat pel ministre Jorge Fernández Díaz no respecta el nom oficial de Ciutat. En comptes de Palma, els ciutadans figuren com a nascuts a Palma de Mallorca, segons informa dBalears

A més, el nou DNI incorpora al seu revers la bandera espanyola.

Segons va informar el ministre espanyol en la seva presentació, es tracta d'un «document avançat» que inclou «mesures de seguretat que dificultaran la usurpació de la identitat» que «podrà ser utilitzat com a document de viatge electrònic» i que «permetrà la comunicació amb telèfons intel·ligents».

Entre les principals característiques, el ministre espanyol va explicar en el seu moment que el document compta amb «un xip més ràpid, amb més capacitat i certificat com a dispositiu segur de creació de firma electrònica reconeguda».

Segons el ministeri d'Interior espanyol, l'objectiu de la seva implantació és «simplificar alguns tràmits amb l'Administració», ja que l'usuari pot accedir a la seva sessió personal a través d'una aplicació que es pot descarregar al telèfon intel·ligent o a la tauleta.