Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi ambient
El GOB denuncia a la Comissió Europea per la manca de protecció de la marina de Llucmajor
22/09/2016 Territori

EL GOB ha remès a la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea un escrit de denúncia davant la manca de protecció de la Marina de Llucmajor per part de les autoritats balears. La Marina de Llucmajor és un magnífic espai agroforestal, poc transformat urbanísticament gràcies al manteniment de l'activitat agrària i cinegètica. El seu paisatge en forma de mosaic li confereix una biodiversitat molt elevada, entre la qual destaquen les poblacions d'algunes espècies d'aus entre elles la milana que està en perill d'extinció.

Atenent a aquesta importància ecològica, des del 2011 el GOB ha reclamat ja en quatre ocasions la declaració d'una ZEPA (Zona d'Especial Protecció per a les Aus) a la Marina de Llucmajor, estenent cap a l'interior l'àmbit protegit per la ZEPA ja existent a la zona litoral (Cap Enderrocat-Cap Blanc). El GOB ha aportat a la Conselleria de Medi Ambient dades científiques que demostren que la zona compleix els criteris internacionals per a la declaració de zones de protecció per les aus, ja que es troba entre les 5 més importants per a la milana en el marc de la nostra regió NUTS (Balears, Catalunya i País Valencià). 

La Directiva d'aus silvestres aprovada pel Parlament Europeu estableix que els estats membres prendran totes les mesures necessàries per preservar, mantenir o restablir una diversitat y una superfície suficient d'hàbitats per a totes les espècies considerades prioritàries per la Directiva, i entre aqueixes mesures imposaran en primer lloc la creació de zones de protecció (ZEPA). La Directiva estableix igualment que per a la classificació de zones de protecció se tindran en compte especialment les espècies en perill d'extinció.

Per la seva estructura territorial, formada en bona part per grans finques, aquesta zona facilita la implantació de projectes de gran extensió, com parcs fotovoltaics i línies d'alta tensió. Aquests projectes, en el cas que es duguin a terme, suposaran la instal·lació de 110 torres d'alta tensió de 40 metres d'alçada (com la Seu de Palma), quan tenim una línia d'alta tensió ja feta que s'infrautilitza com una línia de mitja tensió i només dona electricitat a cinc abonats, i de parcs fotovoltaics que ocuparan una extensió de 70 camps de futbol, quan tenim sostres de polígons i zones degradades per donar i regalar.

Tant el Gob com la Plataforma Ciutadana Alta tensió a Llucmajor pensam que la Conselleria de Medi Ambient està incomplint la seva responsabilitat de declarar una zona de protecció especial (ZEPA) per atendre les necessitats de conservació de la milana, espècie en perill d'extinció, i donar així compliment al que estableix la Directiva d'aus. 
mis, a causa de la tramitació d'aquests projectes que amenacen sa Marina de Llucmajor la Conselleria de Medi Ambient, hauria d'atendre urgentment la necessitat de protecció de la zona per evitar el desenvolupament de projectes que afecten negativament els seus valors naturals, entre ells les poblacions d'aus que ja haurien d'estar protegides per la figura de ZEPA. Mentre més es demori la protecció de la zona, més temps estarà oberta la porta a la presentació de grans projectes (industrials o d'altre tipus) i més complicat serà evitar-los.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid